Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

A düh elszállt

2009. szeptember 22. 21:48 - regulat

Na most nem az a gáz abban, hogy az ember dühből gurul – bár az önmagában gáz, ha ok nélkül gurul dühbe –, hanem az, hogy olyankor botladozik össze-vissza. Ráadásul kimerítő.

k2motospeed.jpgFőleg, ha közben letaglózza az ősz. Na jó, nem az ősz, csak egy gesztenye.

Mert az rohadt kellemetlen, amikor egy ilyen szőrös zöld izé, aminek az a barna bigyó van a közepén, úgy húsz kilométeres sebességnél hókon nyomja az embert. Mert, ha még valami aljas kölök, vagy honpolgár kezéből szállt volna el, de nem csak a természet rendje próbált kiütni.

Mit mondjak?

Majdnem feltekeredtem az egyik gesztenyefára…

Én eddig szerettem, sőt most is szeretem az őszt, meg a gesztenyés fasorokat. Igaz ma már nem szedek színes leveleket, meg gesztenyéket…

De korizás közben, az utcán utálatos az ősz. Ha esik azért, vagy csak a falevelek miatt. Mert a szép színes falevelek hullnak, mint a fene. Elborítják az utat, és a franc se tudja, hogy mi lapul alattuk.

Ma fogtam két kátyút.

Ha nem jön valami nagyobb éjszakai szél, ami letakarítja az utat, előbb-utóbb orral törlöm fel az aszfaltot. Ebben a nyomorú városban szerintem alapesetben senki sem takarít semmit, amin a gyalogos, vagy a kerékpáros jár. Na ja, nem divat már a háztulajdonosnak az utcát tisztán tartani…

Szóval az ember lendületesen tapossa a betont, azután a levelek alatt ott van némi meglepetés. Víz, olaj, vagy kátyú… minden lehet, és van is.

Ráadásul ez a mai 27 fok, ez bizony nyári hangulat őszi díszletben. Rendesen megizzasztott. Mint a CM-re induló kerékpárosok tömege. Kicsit sokan voltak...

De legalább a tegnapi düh elszállt…

2009. szeptember 22. kedd

táv: 13,28 km

idő: 00:47:56

átlagsebesség: 16,62 km/h

csúcssebesség:: 24,7 km/h

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr245627866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása