Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Ősz

2009. november 15. 20:36 - regulat

Vagy két hete nem írtam edzésnaplót. Mármint itt, blogszerűen. Na nem mintha szögre akasztottam volna a futócipőt, csak éppen nem volt kedvem. Futni sem. Persze azért futottam. Tartottam magam a heti négyhez, sőt tulajdonképpen az öthöz, de az ötödik csak a bónusz volt.

kapteren.jpgFutottam esőben, ködben, hidegben. Jobbára sötétben, néha napsütésben, vagy inkább világosban… Minden alkalommal, amikor már a zuhany alatt, akkor úgy éreztem, hogy mégis jó volt.

Amikor meg beírtam az eredményt az edzésnaplóba, akkor meg szörnyülködtem, hogy uhh, de szar. Olyan hű, de kínos…

Mindenesetre azért nem is olyan rossz, mármint a köd, az eső az tényleg nem volt jó. Nyúlós és nyálas. És örökké 6:00 körüli tempó… Lesz ez még jobb is, ha más nem, hát tavaszra.

Van azért jó is az őszben. Ilyenkor már az eső miatt általában leteszem a görkorcsolyát és helyette jön az uszoda. Péntekenként egy kilométer a vízben. Lehet kerülgetni a sporttársakat. Körbe-körbe. Fal, tempó, tempó, fal. Fal, tempó, tempó, fal. Huszonöt méteres a medence. Egy kilométer alatt az ember halálra unná magát, ha nem képeznének akadályt a fürdővendégek. a végére már Fal, tempó, tempó, tempó, tempó, fal.

De utána jön az élvezet, a szauna. Egyszer tizenöt, meg egyszer tíz perc hőség. Az összesen huszonöt perc nyugalom.

Csak jönnek a főiskolás lányok. Csipcsirip, csipcsirip. …és megtudja az ember, akár akarja az ember, akár nem, megtudhatja, hogy mi lesz a hétvégi program, meg volt a hét közbeni, meg mi van anyával, meg apával, meg… Kiráz a hideg a hőségben.

Meg ott a kövér ember is. Mindig mosolyog, de valahogy a házibuligyilkosokra emlékeztet. Bejön a szaunába, mosolyog, megkérdi, hogy locsolt valaki a kőre mostanság, és mielőtt választ kapna már sistereg is a gőz.

Hogy az ilyen miért nem megy gőzfürdőbe?

Leginkább azért, mert mire a gőz teljesen beborítja a szaunát már távozik is.  Ezért olyanok, mint a házibuligyilkosok, azok akik bejönnek a szobába felhangosítanak valami szar zenét, de nem táncolnak, hanem már a konyhában beszélgetnek valakivel… Na ilyen az öregúr. De a szauna még így is jó.

És futni is jó, csak valahogy olyan nehéz elkezdeni.

2009. november 15. vasárnap

táv: 3,09 km

idő: 00:19:09

átlagsebesség: 9,68 km/h

csúcssebesség:: 11,8 km/h

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr85627907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása