Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Ami nem megy, azt...

2010. április 06. 19:27 - regulat

Ami nem megy, azt ne erőltessük… Hogy ez mennyire igaz, azt régóta tudom. Mondjuk akkor fájó, ha az embernek ezt egy megértő arcot vágó, alulöltözött nőihölgy mondja.

kalenjikapteren.jpgSzóval, ami nem megy, azt ne erőltessük. Persze mondani könnyű. Ha meg az ember gyereke megfeledkezik róla, akkor bezony azok a fránya körülmények emlékeztetik. Emlékszem így járt egykori óvó nénim, az Aranka, - esetleg Irénke vagy hogy a bánatba hívták – a tejlevessel kapcsolatban. Szerinte nekem azt szeretnem kellett volna. De legalábbis megennem.

Én ugyan szófogadó gyerek lévén mondtam, hogy ha meg kell ennem, akkor kihányom, de ő bízott benne, hogy ez csak olyan gyermeki dac. Mondta is, hogy nem baj. Megettem. Kihánytam. mert ugye, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Reggel is ez járt a fejemben, amikor a szitáló esőben azon morfondíroztam, hogy akarok-e futni. Mondhatni csak a szemem kívánta. el is tököltem az indulással, de csak rávettem magam. Már csak azért is, mert taknya időben nem olyan jó görkorizni, így a délutáni programról már előre tudtam, hogy kilőve.

Csak nekiduráltam magam.

Az első két kilométeren úgy ugrált a szívem, mint amikor valami kétesélyesre sikerült vizsga eredményhirdetését vártam.

Azért csak belerázódtam.

Az eső szitált, de sikerült egy egyenletes ritmust felvennem. Utólag meg kell mondanom eléggé tré ritmus volt. Az ötperces tempó környékén jártam.

Fogjuk rá az időjárásra!

És jótékonyan feledkezzünk meg arról, hogy rosszabb időben volt ez már jobb is.

Mondtam már, hogy azok a fránya körülmények mindig ráébresztik az ember, a helytelen döntésére. Ebben az esetben a fránya körülmény a csuklás volt.

Fogalmam sincs, hogy ki a bánat emlegeti az embert hajnali háromnegyed hatkor, de ma célba talált. A nyolcadik kilométernél jött rám a csuklás.

Azt eddig is tudtam, hogy kellemetlen, de ez a borda alatti fájás. Az igazán szar volt. Valami ilyen lehet, amikor tompa karddal szúrják oldalba az embert. Szabályosan megroggyantam.

Folytattam a kört.

Megint megroggyantam. Ráadásul vizes lévén a pálya megpróbálkoztam a gyilkolászással is. Konkrétan a Rittbergert akartam leszúrni. Duplán. Túléltük. Ő is, én is.

Viszont a további futásról letettem.

Valami kocogás félét előadtam a buszmegálló felé. Amolyan vénember módra. És hazabuszoztam. Mínusz két kilométer.

Na ja, ha valami nem megy, azt ne erőltessük…

Úgyhogy ilyen lett a reggel:

2010. áprilisba 06. kedd

táv: 8,8 km

idő: 00:45:45

átlagsebesség: 11,54 km/h

csúcssebesség:: 14,3 km/h

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr15627965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsalikom 2010.04.06. 23:22:04

Tejleves??? Mifelénk szerencsére nem volt ismert. Szerintem ez nagyon jó reggeli teljesítmény. Az alulöltözött nőihölgy bizonyára arra gondolt, hogy hajnalban, amikor még nincsenek megfelelően bemelegedve az izmok, nem lehet annyit futni, mint délután.

76458 2010.04.07. 05:28:53

Bazsalikom, nem is a távval van bajom, hanem hogy hallgatni kellett volna a megérzésre, mert rohadtul fájt. Mondtam is elégszer, hogy ez nem kötelező. Nem fogyni, vagy erősödni akarok, csak az állóképességemen javítani, és az elfogyasztott nikotint ellensúlyozni. Ez meg úgy érzem, nem is sikerült rosszul. Arról meg, hogy az alulöltözött nőihölgyek valójában mit gondolnak, szerencsére csak nekik van tudomásuk... és talán jobb is így. :))

bazsalikom 2010.04.07. 21:54:25

ReTRo, Az utolsó mondatra: láttad a filmet Mel Gibsonnal? Nem lenne jó néha hasonló képességet birtokolni? Miért nem hallgatsz a megérzéseidre és a tested jelzéseire? :))

76458 2010.04.07. 22:38:29

Láttam, és nem pályázok a gondolatolvasásra. Azokra szoktam hallgatni. :))
süti beállítások módosítása