Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Lustaság

2010. június 13. 12:07 - regulat

Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb, ha a szélsőséges időjárásra fogom, ami azért részben igaz is. Májusban lényegében nem edzettem, mert a kedd reggeleket általában elmosta az eső, a hétvégén meg valahogy elfogyott az energiám.

Most meg ez a meleg.

kalenjikapteren.jpgIgazából nem tudom, hogy mi van velem, de mintha a lelkesedés egy kicsit alább hagyott volna, így hogy a szerencsétlenül – részemre – elmaradt Winken kívül az összes versenyen túl vagyok.

Néhány hete… Mit néhány? Alig egy hete, még a szél meg az eső miatt nem volt kedvem megtenni a pályáig azt a másfél kilométert, most meg, ha eljutok addig, örülök, ha egy ötöst bírok a megszokott tempóval.

Punnyadásos a hangulatom.

Szerencsére most jött el az az idő, hogy hiányzik a mozgás, és vagy most mozgok eleget az eljövendő két hétben, vagy a júniusnak is lőttek, mert azt kötve hiszem, hogy a hó végén Sopronban futkorászni fogok.

Persze sohasem lehet tudni, ahogy magamat ismerem, elteszem a futócipőt. Maximum megsétáltatom.

Május közepén még azt a tervet dédelgettem, hogy tegnap megpróbálom a kékest elvégre „csak” a szintemelkedés baromi nagy.

Azután jöttek a kifogások, hogy sár lesz, meg eső…

Kitört a kánikula.

Jöttek új kifogások a meleg, meg a kullancsok képében.

Közben támadt egy olyan ötletem, hogy mi lenne, ha BSI Velencei-tó úszós balhéját kipróbálnám. Elvégre csak három kilométert kell úszni, amit papírforma szerint egy olyan bő óra alatt meg tudnék csinálni.

Medencében.

Mert be kell vallanom, hogy élő vízben, még soha a büdös életben nem úsztam ennyit. Előre nem nevezek. Még csak az kéne. Huszonhatodikáig, még van két hét. Addig megpróbálom összeszedni magam. Ezekkel az ötösökkel operálva a futópályán.

Kikapcsolni az agyam.

Azért az is rendesen betett az aktivitásomnak, hogy mostanság folyton azon kell agyalnom, hogy a tizenöt százalékos bértömeg csökkentés, csak a fizetésemnek basz oda, vagy a munkámat is bukom? Mindezt úgy hogy a társadalmi egyenlőség nevében a bérem már régóta befagyasztva, a tizenharmadik havi fizetésem az ablakban…

Kéne egy új futócipő… nem lesz egyszerű kiizzadni.

Persze, ha van pénzem futócipőre… ha van bőr a képemen még ilyenre költeni, akkor van még mit lenyúzni rólam.

Na mindegy, a mai „csak” öt kilométeres trapp:

2010. június 13. vasárnap

táv: 5,06 km

idő: 00:25:18

átlagsebesség: 12,00 km/h

csúcssebesség:: 18,0 km/h

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr565627973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monerd2 2010.06.13. 15:50:03

melegben nehéz erősen futni, szóval nem te lettél rosszabb :) sár nem volt a kékesen, mert nemcsak eső nem volt, hanem végig aszfalt a pálya (csak a befutó 100m nem aszfalt, hanem vmi kavicsos szar). kullancsok meg az aljnövényzetben vannak :) de majd jövőre gyere, jó buli :D úszás: én nem éreztem sok különbséget a medence meg az élő víz között, de biztos van. :)

76458 2010.06.13. 17:00:04

Monerd2, meggyőztél, jövőre - azt nem merem mondani, hogy biztosan... - ott leszek. Bevallom én azt hittem erdei ösvényeken van a pálya. Hiába no, a tudatlanság az tudatlanság. A medence könnyebb, kivéve, ha a sprickoló tömegek is jelen vannak. :)

bazsalikom 2010.06.17. 22:52:16

Azt hittem, azért nem írtál májusban, mert folyamatosan edzettél a versenyekre. :) Miért maradt ki a Wink? (Emlékszem, tavaly nagyon jó eredményt értél el) Nolblogból eleged van? Drukkolok, hogy ne érintsen a bértömegcsökkentés.

bazsalikom 2010.06.17. 22:58:50

Wink választ megtaláltam. :)

76458 2010.06.19. 22:32:50

Szia Bazsalikom, a NOL ügyben az van, hogy egyszer csak azon vettem észre magam, hogy nem érzem ott jól magam. Nem a szerkesztés miatt, hanem mert olyanok is megjelentek egyre többen, akiknek, hogy úgy mondjam erős hiányuk van a saját véleményből... ...és ha sok lúd, disznót győz, akkor mi a helyzet a sok disznóval? Orwelli állapotokhoz vezet... Így elkezdtem újra felépíteni a freeblogos hatodikalabárdost, aki immár a facebookon is megtalálható, meg a twitteren... és ha minden igaz akkor lesz egy blogszigetes változata kutyafuttában címmel, de csak akkor, ha ezzel kész vagyok.

bazsalikom 2010.06.21. 22:59:49

Szia Alabárdos! Csak most vettem észre, hogy nevet is váltottál. :) Ennek mi az oka? A saját vélemény hiánya szerintem nem csak a Nol-ra jellemző. Sajnálom, hogy már nem írsz ott és másoknál sem fejted ki a véleményedet. A freeblogos hatodikalabárdosból miért törölted az utóbbi évek bejegyzéseit? Hogyan jelöljünk így a Goldenblogra???? (Bár ahogy nézem az új szabályokat, nem sok értelme van már.) Megtaláltalak a facebookon. Lesznek ott is rövid, a twittereshez hasonló bejegyzések?

76458 2010.06.22. 06:57:26

Szia Bazsalikom, mint mondtam építem át a dolgaimat, így júniustól újra él a http://hatodikalabardos.freeblog.hu Ennek része, hogy a régi nem futós, görkorizós bejegyzések is szépen lassan oda vándorolnak. A Facebook és a Twitter is ajánló (részben) a két bloghoz. A itt is ott is lesznek olyan bejegyzések, amikről nem biztos, hogy később poszt is lesz, de a szándék ugye... A jövőhéten például megint lesznek a hatodikalabardos blogban "Volt képek", a múlt héten már volt Z. A névváltásról, nos arról azt hiszem írok egy bejegyzést, csak hogy teljenek a sorok. :)

bazsalikom 2010.06.23. 07:59:28

Alabárdos, már a múltkor is megtaláltam a blogot. :)) Úgy rémlik, hogy pár hónapja szüntetted meg (akkor indítottad a hatodikalabardosEDZ blogot). Nálam a júniusi bejegyzések előtt 2007. évi bejegyzések jönnek fel, ezért érdeklődtem, hogy miért törölted a bejegyzéseket.
süti beállítások módosítása