Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Kedd van basszus

2010. szeptember 28. 06:56 - regulat

Csak a halál biztos. – mondogatta Horváth bácsi a földszint kettőből, de valamikor ’92 táján revideálta az álláspontját. Utána már csak annyit mondott, hogy semmi sem biztos, de ez egy másik történet.

kalenjikapteren.jpgNem tudom ki hogy van vele, de a munkahelyi stressz az én esetemben rányomja a bélyegét a sportolásra is. Amióta bizonytalan, hogy mit hoz az eljövendő év, azóta megszaporodtak a bajaim. Hol itt fáj, hol meg ott, meg különben sem megy úgy, ahogy szeretném. Nem mondom, néha jól esik panaszkodni, de leginkább azért hanyagolom a blogot – mármint ezt a blogot -, mert a folyamatos panaszkodás unalmas.

Nem csak olvasni, írni is.

Leginkább az a szar, hogy futást meg a görkorit leginkább stressz oldónak használom, de ehhez a robot üzemmód kell. Ez meg csak a pályán megy. Ment. Mert, hogy mostanság ritkán jön össze, hogy üres aggyal trappoljak körbe-körbe.

Pedig jó, sőt nagyon jó.

Ha más is van a pályán az még jobb. Nem mintha versenyezni akarnék a többi futóval, de van egy fájdalomcsillapító hatása. Amolyan „na nehogy má’ én hagyjam abba előbb!”

Ma reggel ismét eljött a nyugalmi állapot. Négy kilométer után elfelejtettem számolni a köröket. Kizártam a külvilágot, csak a salakot láttam.

Azután valami, illetve valaki megzavart. Már megint az ellenkező irányba futott valaki. Azt felfogtam, hogy nem kedvenc hófehérkénk az, de hogy ki nem fogtam fel. Elvégre hajnali öt, meg sötét, meg különben is robot üzemmód.

Na - mondok magamnak – nézzük már meg hogy ki ez!

Na, akkor jelent meg a sötétben a fehér folt, úgy térd magasságban. Macskának nagy – ezt még felfogtam – de akkor mi?

Basszus egy kutya! Egy két év körüli boxerrel néztem farkasszemet.

Ismeretlen kutya a futópályán – legalábbis az álmokönyv szerint – harapásveszélyt jelent.

Néztük az ebbel egymást, valószínűleg mind a ketten azt próbáltuk felmérni, hogy a másik veszélyes-e, amikor odaért a gazdi. Ő futott szembe az előbb. Azt mondja. nem bánt.

A kedves mama, az nem bánt – gondoltam – mivel az nincs itt, de csak annyit mondta a baromarcú sporttársnak, hogy Magát. Esetleg.

Emberünk felháborodottan közölte, hogy ők itt futnak minden reggel. Jelzem az eb nem futott.

Mondok neki, hogy én lassan egy éve, igaz csak keddenként, de még nem találkoztunk. Mire ő, hogy ők meg hétfőn, szerdán, pénteken. Ez ugye a minden naptól már elég messze van…

Mondok neki, hogy ma kedd van.

Na erre ő mondta, hogy basszus, és tovább futott.

2010. szeptember 28. kedd

táv: 5,5 km

idő: 00:29:49

átlagsebesség: 11,07 km/h

csúcssebesség:: 12,2 km/h

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr975627986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsalikom 2010.09.28. 22:28:11

Tetszenek a történeteid.:) Írhatnál ide gyakrabban.

76458 2010.09.29. 05:27:29

Köszi. :) Az a baj Bazsalikom, hogy csak azt tudom többé-kevésbé elmesélni, ami történik. Azon nincs sok mesélni való, hogy a harmadik kilométernél elkezdett fájni a derekam... De azért havi egy-két bejegyzés születik, és amilyen peches vagyok januártól lesz időm írni...

bazsalikom 2010.09.29. 23:14:40

Ugye ez nem biztos?

76458 2010.09.30. 05:24:55

Bazsalikom, "Csak a halál biztos. – mondogatta Horváth bácsi a földszint kettőből, de valamikor ’92 táján revideálta az álláspontját. Utána már csak annyit mondott, hogy semmi sem biztos..." Különben lehet, hogy jobb is lenne- Most nem tudom, hogy menni vagy maradni pechesebb dolog.

bazsalikom 2010.10.03. 21:13:32

A 168 órában van egy érdekes összeállítás a menesztésekről. Hát, nem biztos, hogy egyenes gerinccel végig lehet dolgozni a következő éveket. A halál miért nem biztos Horváth bácsi szerint? :)

76458 2010.10.03. 22:56:32

Ha onnan jön az ember ahol nőnek a pálmák.... akkor lehet. Na jó derékkal. Ha már rákérdeztél... majd a másik blogban elmesélem. De csak a jövő héten.
süti beállítások módosítása