Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Tchibo aláöltözet

2011. március 05. 08:47 - regulat

Én kis naiv azt hittem, hogy a hóban-fagyban típusú bejegyzésekből az előző lesz az utolsó. Elvégre a nyakunkon a tavasz.

invigotr.jpgA hidegben futás - a hozzám hasonló amatőröknek – azért nem kis gondot jelent. Tavaly állandóan vakartam a fejem, hogy hogyan is öltözzek. Alá. Mert a nagykabátos futás nem az én világom, a batman szerkó alá meg nem sok minden fér. High-tech cuccokra meg nem telik, és az én pár kilométeremhez kicsit túlzás is lenne. Szóval kerestem valamit, ami nem túl drága, de jó.

Októberben kaptam egy, pontosabban két váltás Tchibo aláöltözetet.

Nekem még most is furcsa, hogy egy kávé márka a ruházati piacon nyomul, a sportruházat meg még furcsább, de több lábon kell állni. Azt azért nem hiszem, hogy ők tervezik a cuccaikat, így nem ártana tudni, hogy melyik sportszergyártó tervezőasztalán született ötleteket veszik át. Pontosabban meg.

Decemberben kezdtem úgy érezni, hogy én ezt a szerkót már csak a következő télen próbálom ki, mert ugye futni nem futottam.

Aztán jött a február. Elkezdtem ismét rendszeresen futni. Nem mondom, amikor először felvettem egy kicsit idegenkedtem tőle.

Először is kicsit nehezen hittem el, hogy a különben testhez álló szerkó nem fog gyűrődni, dörzsölni, nyomni. Nem teszi. Igaz a felöltözésnél a combot teljesen fedő alsónadrág szárát igazgatni kell, mert a futónadrág megpróbálja felgyűrni, de ez legyen a legnagyobb baj. Ezt azért kellő odafigyeléssel rendezni lehet.

Abban sem voltam biztos, hogy melegen tart. Most már tudom.

Az, hogy az izzadságot nem gyűjti, az alapkövetelmény minden futóruházatnál.

Viszont nem tudtam, hogy hogy állunk a mosással. Bár anyagát, mármint az anyagmennyiséget tekintve bőven elég lenne edzés után átmosni, én lusta vagyok, ezért megy a mosásba. Tehát a kérdés, hogy az anyag, hogy reagál a 40 fokra, meg a centrifugára?

Sehogy. Akarom mondani remekül, mert nem nyúlt, nem deformálódott tíz mosás alatt sem, pedig ennyi általában már jelzi, ha az anyag nem szereti a mosást. Az már mellékes – legalábbis szerintem -, hogy a színe sem fakult. Ki a francot érdekel egy aláöltözet színtartóssága?

Összességében nagyon jó választás volt, és nem is drága.

Szóval egyelőre Tchibóban trappolok.

Meg hóesésben. A múlt hét péntekén szerencsére a nagyját megúsztam, csak szállingózott. Viszont most csütörtökön, a latyakon csúszkálgattam, ami határozottan nem esett jól.

A távot apránként (pár száz méterenként) tolom kifele, a tempót meg megpróbálom 5’20” alatt tartani. Még megy, bár valószínűleg lassan jön az az időszak, amikor külső tényezőktől függetlenül romlik-javul-romlik az eredmény…

Az utolsó edzések:

 

2011. március 1.

 

2011. március 3.

Táv: 9,84 km

Idő: 51’59”

Tempó: 5’16”

Ja, és március 15-én VI. Imre-Lőrinc! Amire az idén a nevezés ingyenes, mindössze a chip letététet kell kifizetni….

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr725627999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása