Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Vége van a nyárnak

2011. augusztus 29. 10:03 - regulat

Az időjárás felelős vasárnapra - úgy tűnik - csak megkegyelmezett, így a nyár utolsó kilométereit valamivel normálisabb körülmények között hagytam magam mögött.

omni.jpgPersze ettől még sirathatnám a szombati Betyár mérföldeket. Esélyem sem volt indulni. Amúgy is kicsi volt az esélye, de amikor reggel a kávés mialótüdőút (olyan cserép izé, amiben a darált őrölt kávét tartjuk tartottuk) leejtettem, ezzel beborítva kávéval és cserépzúzalékkal a konyhát… na akkor vált biztossá. Valószínűleg a közelgő front hatása volt, hogy az ízületeim akkorára dagadtak, hogy fogni sem tudtam.

Ez azért új, vagy inkább ujj élmény volt.

Így meg az fusson, akinek hat anyja van, vagy akit kergetnek.

Mindegy ennyit megért a közelgő enyhülés, mert már nagyon untam a dögséget. Mondjuk csütörtökön az előzetes félelmeim nem jöttek be, és - szerencsére - nem akadt a Rákos patakba emigrált happy hippo aki edzőpartnerül akart volna szegődni.

Ha már vizipaci, akkor pénteken egy kis átmozgató úszás.

Ha az egyre inkább mindent beborító falevelek nem tudatosították volna bennem, hogy lassan vége van a nyárnak [jelzem, a hűvös szelek még váratnak magukra] az uszodában a tömeg biztosított róla, hogy lassan mindenki hazajött a nyaralásból.

És jött a szombat… írhatnám, de előtte még megjegyzem, hogy ráadásul a hét, az erőteljes bőrnyúzó hatású kerti bozótirtás jegyében telt. Ami ugyan sportnak még véletlenül sem nevezhető, viszont erősen fárasztó. Lehet, hogy ez is bejátszott a szombat reggeli sutaságba.

De szombat estére megérkezett az enyhet adó szélvihar.

Nem tudom eldönteni, hogy a hozzá tartozó csapadék elmaradása miatt szomorkodjak-e, de a szombathelyi képeket elnézve, jó volt ez cseppmentesen is.

Vasárnap kihasználva a majd tíz fokos enyhülést úgy döntöttem, hogy akkor ez lesz a nyár utolsó futása. Mármint a naptári nyáré, mert erre a hétre különben is pihenést terveztem, maximum egy úszással, és ha más terveim lettek volna a naptáramat elnézve, akkor sem lehetnének más terveim.

nike2011.jpgNem nyafogásként [de! nyafogásként…] de most kicsit veszélyeztetve látom az elmúlt napok edzéseredményei alapján, a két órán belüli NIKE-t.

De csak veszélyeztetve, mert úgy is meglesz.

Mert Akarom! És az enyhült időben, ha a sebesség nem is, de a pulzusom biztató volt.

 

Mindenesetre az augusztust lezáró utolsó húsz kilométer, így sikerült:

2011. augusztus 28.

Táv: 11,18 km

Idő: 01:54:54

Tempó: 5’44”

Átlag pulzus: 142 bpm

Maximum pulzus: 101 bpm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr375628048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása