Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Mint néger a jégen

2012. február 21. 18:45 - regulat

2012. hetedik hete

Kicsit nehezen megy a gépelés. Akkorát estem, mint az ólajtó. Nem, nem a jégen, ott megúsztam, de ez már nem a hetedik hét története.

omni_8.jpgA hetedik hét 61,72 kilométere körülbelül arról szólt, hogy jobbára kínlódtam, mint néger a jégen. Persze mindez az én hülyeségem miatt.

Hétfőn voltam olyan marha, hogy nem a terepcipőben mentem futni. Mert volt egy olyan érzésem, hogy a patak parton már letakarították a kerékpárutat. Meg különben is a rosszul választott terepcipő miatt kissé fájt a nagylábujjam. Szóval elővettem a jó öreg omnit, és futni mentem. Hát elég strapás lett. Éppen, hogy tudtam tartani az 5’10” alatti tempót…

És hiába a terepcipő, szerdán még ennyire sem sikerült. Mondjuk, ezt nagyvonalúan ráfoghatom az erős szélre, és még hálás is lehetek, mert a hó szünetet tartott addig, amíg futottam. Akkor még úgy gondoltam, hogy ennél nem jöhet rosszabb.

De jött a péntek. Szakadó hóban. Pedig vagy az önkormányzat, vagy a csatornázási művek csütörtökön vette a fáradságot és letakarította a kerékpárutat. Na erre esett rá pénteken pár centi hó, ami pont arra volt jó, hogy a jégbordákat és a gödröket eltakarja. Botladoztam, csúszkáltam. Mit mondjak? Nem esett jól. Ráadásul marha módon átruccantam a betonról a földútra.

Jött egy gödör.

Én meg csúsztam lefelé a patakparton. Azért ahhoz időben megálltam, hogy szegény kacsák ne higgyék azt, hogy ki akarom túrni őket a patakból. Mit is mond a népi bölcsesség a szűzhóban tett fürdőről? Egyenes út a tüdőgyulladáshoz?

Abban maradtam magammal, hogy ezt a héten már nem kéne erőltetni, mert a végén tényleg a patakban kötök ki.

Erre másnap ragyogó napsütés és olvadás ezerrel.

Délután lesétáltam megnézni a patakpartot. Akkor és ott már futni támadt kedvem. Azért kibírtam vasárnapig.

tavaszodik.jpg

A szinte száraz út, no meg a közelgő yt-half rávett arra, hogy távot emeljek. Köztes lépcső. Tizennyolc kilométer. Egész jó tempóval. Élveztem.

És a hétvégi jó, vagy inkább jobb idő következménye, hogy megtelt a patakpart futókkal. Végre. A hét többi részét szinte egyedül töltöttem. Az azért unalmas.

Ennyi. Egyszerűen nem tudok gépelni, annyira meghúztam a csuklómat. Na, az a görkorcsolya előnye, hogy ott ott a tenyérvédő… azé' futáshoz hülyén nézne ki.

Remélem orvoshoz azért nem kell mennem.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr594159818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxina 2012.02.21. 19:01:22

Mielőbbi felépülést :-)

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2012.02.21. 19:27:58

@Taxina: Köszi, ígérem a jövő héten elmesélem, hogy hogyan kell bazi nagyot esni száraz, sima aszfalton.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2012.02.21. 22:06:27

Nekem fotós bizonyítékom van róla, hogy tényleg szükséged van a görkorizásnál a csuklóvédőre. :)

Remélem nem kell majd orvos, hamar gyógyulsz! :)

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2012.02.22. 06:43:14

@Bettykeee: Úgy néz ki, hogy használ a borogatás. Már jobb. Különben, tényleg teljesen úgy szálltam el, mint tavaly a Winken, csak most nem egy tobozra mentem rá... elcsúsztam.
süti beállítások módosítása