Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

VIII. Imre-Lőrinc futás

2013. április 17. 19:39 - regulat

Na jó, mégis befejeztem a VIII. Imre-Lőrinc versenyről a beszámolót. Pedig nagyon nem volt kedvem, de ugye nyakunkon a Vivicittá, és utána már nem lenne az igazi…

dunavarsany_2012.jpgEgy hónap, ennyit kellet várni a márciusi tél miatt a kedvenc tavasznyitó versenyemre. Pedig az Imre Lőrinc (idén már a nyolcadik) a maga nyolc kilométeres távjával igazán jó megalapozója az évnek. Most meg két félmaraton után jött.

Nekem úgy tűnik, hogy a szervezők az idén valahogy nem igazán akarták propagálni… talán a szájhagyományban, meg a megszokásban bíztak. Ez részben be is jöhetett, mert állítólag létszám rekordot döntöttünk, ezt csak a nyolc kilométeres távon nem vettem észre. Ott bizony kevesebben voltunk.

Mondjuk nagy reményekkel nem vágtam neki ennek a szombatnak, lett lévén pénzdíjas versenyről szó, abban biztos lehettem, hogy a mezőny elejéből csak a kondenzcsíkot fogom látni, így megmaradt célnak, hogy legalább az öt percen belüli kilométereket hozzam.

Tavaly elég sokat morogtam, hogy a már kerékpárosokkal is megnövelt versenyszámok miatt, a zárószám, azaz a nyolc kilométer mezőnye, hosszú percekig állt a napon, ráadásul akkor tök feleslegesen, mert annak azért kicsi az esélye, hogy ha 15 perccel később indítják a futókat, akkor nagyon keveredjenek a kerékpárosokkal.

A kiírás szerint tanultak a szervezők a tavaly hibából…

Aztán amikor odaértem megláttam Sípot, és tudtam, hogy valami megint el lesz cseszve. Ha valaki nem emlékezne Síp néven azt a ... tornatanárt  emlegettem volt, aki még Rákosmentén bizonyította, hogy egy alsótagozatos osztály sorversenye a maximum, amit normálisan kezelni tud. Most meg behúzott egy strigulát, és XVII. kerület után már a XVIII. kerület futóit boldogítandó.

lorinc2000.jpgSzóval, amikor Sípot megláttam, már sejtettem, hogy gáz lesz, még, ha nem is ő okozza, akkor is szerepet fog vállalni benne, mert ő ilyen önkéntes mérvadó.

Bejött.

Ugyan a kerékpárosok jól lettek elindítva, de… de a nyolc kilométer előtt még elindítottak egy kezdő futamot három kilométeres távon. Ez még nem lenne zavaró, de… [már megint de] de a három kilométer utolsó pár száz métere azon a rajtkapun vezetett keresztül, ahol a rajtra váró nyolc kilométeres mezőny állt. Ebből kifolyólag a nyolc kilométer rajtja az idén is késett. Most tizenöt percet. És persze jött Síp és üvöltözött, meg fújta azt a szájába ragadt szart, hogy húzódjunk má’ félre, mert még jönnek a futók [mintha mi nem azok lennénk?] és még azt a kérdést is feltette, hogy hogy-hogy nem értünk a szép szóból? Ő meg a szép szó…

Elrajtoltunk. Végre. Nagy terveim nem voltak – mint már mondtam – csak az öt percen belüli átlagtempó. Ezt aránylag jól tartottam (a második kilométeren csak elkapott valami versenyláz, mert kicsit elfutottam magam, de aztán csak segített a villanypásztor…) az ötödik kilométerig, ott egyrészt ellépett a nyulam, másrészt nem én kezdtem előzni, hanem engem előztek. Négyen is. Gondoltam majd a végén az emelkedőn… De nem, pedig gyorsítottam. Ők is.

sportkastely.JPGAz utolsó ezren kezdtem volna hajrázni, amikor felcsendült az Anima Sound System dala a Csinálj gyermeket… nem éppen egy hajrázós nóta. Különben csengőhangnak kellemes, és mi a bánatét nem vettem le a hangot a telóról… Párom keresett, hogy hogy sikerült. Szegény teljesen jókor hívott volna… ha időben rajtolunk. Tanulság: Ha ő tud számolni, akkor tanuljon meg más rajtoltatni, vagy én legyek gyorsabb.

A vége 38:43, a kitűzött cél meglett.

Helyezéseket inkább nem írok [összetettben, korosztályosban kb. ugyanaz, mint tavaly!], de a tavalyi háromszor akkora mezőnyből jobbára a lassabbak maradtak otthon…

Majd jövőre… már, ha a tavasz nem marad el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr565231960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása