Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Inspiring Heather Dorniden Takes a Fall But Still Wins the Race

2014. május 27. 21:21 - regulat

ok. Heather Dorniden 2008-as győzelme, katarzis. Tisztán.

Azt csak ő tudná megmondani, hogy mi a bánatos lótüdő vitte azon az utolsó körön. Talán az adrenalin. Talán a helyesen irányított düh. Nem tudom.

Megható, vagy inkább megrázó ez a futam. Érdemes megnézni. Meg elgondolkodni azon, hogy csak a részvétel…

És tudom, hogy ilyet valószínűleg soha nem fogok megélni… és nem tudom, hogy sajnáljam-e. egy biztos ezt a videót sokan fogják félreérteni, mert az igaz, hogy nem adta fel. Az igaz, hogy győzött. Ezt mindenki el fogja mondani.

"Állj fel, mint Heather!"

De azt nem teszik hozzá, hogy Heather felkészült sportoló, azt nem teszik hozzá, hogy Heather nem az egészségét kockáztatta a győzelemért, azt nem teszik hozzá, hogy Heather nem csak akarattal, de alapokkal is rendelkezett.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr926220757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.05.28. 07:19:55

Hú, rendesen elkapta az adrenailin! :)

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2014.05.28. 09:55:27

@rrroka: inkább így... képzeld, ha hisztizni kezdett volna...

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.05.28. 11:58:12

@6. alabardos: nyilván! azon gondolkodtam lehet-e valami fiziológiás összefüggés is, mert ilyen tempónál a végén már kezd lemerevedni az ember, ahogy az látszik is a többi futó mozgásán, ő meg talán még ruganyosabb lett, mint előtte volt.

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2014.05.28. 14:32:04

@rrroka: Amikor a Ring kupán felborultam görkörcsolyával, majdnem tört a kulcscsontom. Aki látta az azt mondta, hogy ijesztő volt... bukó repedt, könyökvédő szivacsa szétszakadt.
Felpattantam, és kb öt embert tudtam visszaelőzni... 13. lettem.

Fájni csak a célban kezdett. a düh (hogy hogy lehettem ilyen béna) meg az adrenalin vitt tovább, akkor, ott a maximum jött ki belőlem.
süti beállítások módosítása