Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Futóóra - geonaute

2015. szeptember 05. 07:00 - regulat

Vanbajmód

Kibeszélő poszt, csak mert el kell néha mondani. Ami elromolhat, az el is romlik. – mondotta volt Murphy, és tényleg. Persze erre van a garancia, meg a szerviz… Már, ha van. És mi van olyankor, ha nem is volt, már szerviz és erről az eladó és a gyártó kussolt ezerrel. És olyankor pláne mi van, ha az inkriminált terméket a gyártó tette tönkre.

ora.jpgJó ez utóbbit nem úgy kell elképzelni, hogy jön a gyártótól egy szaki és rá ver a bontókalapáccsal…

A történet hőse egy óra. Pontosabban egy GPS-sel rendelkező futóóra. Típusára nézve a Geonaute OnMove CW 700-asa.

Igen, lehet mondani, hogy magára vessen, aki a Decathlonban vásárol műszaki cikket, de igazából a vásárláskor egyetlen egy dolog motivált, az árérték arány kiszámításánál, az üzemidő.

Mert, hogy ennek 16 óra folyamatos működést garantáltak.

Az pont a duplája, mint amit a hasonló tudású Polar és Garmin bírt. Az ára meg pont a fele.

És bíztam a chokito-effektben is, mert rondának, ronda. Nincs ormója…

Ez volt 2013 februárja. És tulajdonképpen, azon túl, hogy néha kicsit nehézkesen találja a jelet, nem igazán volt vele bajom. Mondanám, hogy megérte.

De jött a fejlődés.

A gyártó kijött a 710-es modellel és lecserélte a szoftvert, és rögtön felajánlotta, hogy egy frissítéssel rátölti a 700-as modellre. Merthogy ez volt a különbség a két modell között. a szoftver.

Bevallom, ha nem bagettről van szó, nekem bizony fenntartásaim vannak a franciákkal… Bagettet, azt tudnak sütni. A többin készségükön már lehet vitatkozni, illatszertől az autóig, beleértve a borokat és a sajtokat is. Csigában meg nem vagyok kompetens.

Szóval ódzkodtam a szoftvercserétől, de eljött az a pillanat, amikor nem lehetett tovább húzni, mert a win10 nem ismerte fel az órát.

Gondoltam megnézem mit ír a Geonaute honlapja… hát izé… ott kb egy évvel vannak lemaradva az információkkal.

Nagylevegő.

Frissítettem.

Látszólag semmi gond.

Azaz de…

Az óra üzemideje a névleges 16:00 óráról, ami a gyakorlatban azért cca14 óra volt, lecsökkent 6:45-re. Így.

Kissé zaklatott lettem, lett lévén az óra már nem garanciális, hát gondoltam elmegyek a nagy kék óriáshoz, mégis csak a Decathlon a márkakereskedő csak tudják, hogy mit lehet tenni. Mert ez azért nem sokban különbözik attól, hogy jön egy ember a cégtől és rábasz (sic!) a bontókalapáccsal az órára.

A Budaörsi Decathlon szervizében kedvesek voltak, megnyugtattak, hogy ismerik a problémát, megkeresték a gyártót… Mert ők ugye az óra házát sem tudják megbontani, nemhogy az akkumulátort kicserélni, meg ugye az is lehet, hogy a probléma szoftveres.

És azóta pont olyan lelkesen várják a gyártó válaszát, mint én…

Mondanám, hogy Geonaute cw700-as cw710-es órát inkább ne vegyen senki, mert a gyártó egy frissítéssel simán tönkrevágja, utána meg mehet a lecsóba.

De perpillanat ezek az órák hirtelen el is tűntek a kínálatból.

Én meg majd találhatom ki, hogy milyen órára van keretem…


ps. Nem, a polgári törvénykönyv 2013-as módosítása óta, ha lejárt a kétéves garancia, akkor nagyjából így jártál. Ezért nem is verem az asztalt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr587756100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2015.09.05. 08:15:06

RIP.

Megdobbento azert, hogy ennyi eleg egy hazavagashoz. Nekem amikor meg nem volt navigacio az (francia :P) automban PONT ugyan igy jartam egy navigacioval. Frissitenem kellett, mert mar nem talalta a GPS jelet, illetve mire megtalalta megkerestem a googleterkepen es kitalaltam, hogy merre kell menni. Frissites utan mar csak folyamatos toltes mellett mukodott, aztan mar navigacio kozben ugy dontott, hogy torli a megadott utvonalat. Kozoltek, hogy szoftverhiba. Aztan ennyiben is maradtunk, tul a 3 evi tulajdonolason termeszetesen. :|

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2015.09.05. 15:01:11

@PettyCicuk: Fejlemény van. Na nem a gyártó, vagy a márkakereskedő részéről... abban nem is hiszek, hogy lesz. De a mai túra után az óra memóriájából előkerült egy 2032. április 29-ei 900 méternyi futás, amit 3:39:39 alatt fogok majd lefutni... lehet, ha törlöm csodák lesznek. :)
süti beállítások módosítása