Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Rövidtávú sárdagasztás

2015. november 26. 07:00 - regulat

Egy vallomással kell kezdenem. Inkább eljöttem az eredményhirdetés előtt, mert azt hittem, hogy iszonyatos káoszba fog fulladni… Sőt, azon sem lepődtem volna meg, ha lemaradok az eredménylistáról. Ezzel szemben, a listát nézve minden rendben volt, leszámítva a futásomat. Illetve arra sem lehet panaszom.

futapest82.jpgMinden évet úgy kezdek, hogy szeretnék minél több Futapest eseményen részt venni, és jobbára lesz belőle egy rákoscsabai verseny (ilyen volt az idei), meg még egy. Egy Törökbálint, vagy egy Kistarcsa…

Az idei évben a plusz egy verseny Kistarcsa lett. Már másodszor. Tulajdonképpen már tavaly, meg tavalyelőtt is vissza akartam térni ide, mert 2012-ben tetszett az útvonal. Nos, az ismétlés ismét váratott magára, mert az időjárás nem volt a barátom.

Tulajdonképpen nem volt rossz az idő, éppen csak annyira hűlt le a levegő, annyira szemerkélt az eső, hogy a szemüvegem belülről párásodott, kívülről elfedte a vízpára. Valahogy nem szeretek úgy futni, hogy nem látok. Terepen különösen nem, de ha már ott voltam, hát csak a rövidtávra neveztem.

Igazából akkor lepődtem meg, amikor kisétáltam a rajtig. Igen, a Kistarcsai verseny olyan, hogy a rajt uszkve nyolcszáz méterre van a versenyközpontként szolgáló iskolától. Szóval kisétáltam a rajthoz és meglepődtem. Én még ott tartok, hogy egy Futapestes versenyen száz-százötven induló jut a két távra, itt meg volt bő háromszáz induló… Arra gyorsan rájöttem, hogy nem elég az időjárás, de ráadásul elrajtolni sem fogok tudni úgy, hogy a magamtól elvárt huszonkét perc körüli eredményt hozzam. Másodpercek alatt kiegyeztem egy huszonöt percen belüli eredménnyel. Aztán öt perccel a hosszú táv után elrajtoltunk… neki a dombnak.

Nem is lett volna gond, de a mezőny közepén ahol voltam, szinte lehetetlen volt a saját tempómat futni. Az első kilométerre nem hogy szelősebb lett a mezőny, hanem sűrűsödött. Beértük a hosszú táv végéről a lassan futókat. Még kellett négyszáz méter, hogy gyorsulni tudjak. Amikor a két útvonal kettévált, már csak az zavart, hogy nem látok.

kistarcsa2.jpg

Meg az, hogy lement a táv bő harmada. Jött a sáros emelkedő után szántóföldek közötti sáros lejtő.

Nos, a Trabuco 2 talpmintája ehhez a talajhoz túl sűrű, és ahogy megtelt sárral, már csúszott.

Mondta is valaki a verseny után, hogy

…a kistarcsai sárban az a jó, hogy ahol nem csúszik, ott ragad.

Szóval inkább ki a szántó szélére, az bokáig ér, de legalább nem csúszik. Vakrepülésnek egész jó volt, de a végén lassítanom kellett, hogy megtöröljem a szemüvegem. Ez sáros lejtőn egész szép mutatvány. Megúsztam esés nélkül, de legalább láttam, mert volt még vagy két kilométer.

trabuco2.jpgItt már teljesen egyedül futottam, és kezdtem feljönni egy három vagy négyfős bolyhoz, de annyi erő már nem volt bennem, hogy a hátralévő távon beérjem őket. Ahhoz, így síkon, legalább három kilométer kellett volna. Mire ezt végiggondoltam, ráfordultunk a célegyenesre, aztán ott a kapu. Beértem.

23:23

Tulajdonképpen belefér.

Lihegtem kettőt, és éppen visszaléptem volna megnézni, hogy hanyadik lettem, amikor láttam, hogy a befutókat jegyző sátorból, gyakorlatilag nem látnak ki, mert a „szurkolók” és a befutók elállják a kijáratot, és éppen kezd kialakulni a vita, hogy ki ki előtt ért be…

Menekülőre fogtam. Azt azért éreztem, hogy a legnépesebb korcsoportban indulva, nincs nagy esélyem a dobogóra. Nem is volt. Síkon is csak ritkán tudok olyan időt futni, ami itt a dobogóhoz kellett volna.

kistarcsaut.jpg

Inkább elmentem a Normafához havasesőt nézni.

Mellesmeg az eredménylistát látva, megoldották hiba nélkül, ezért jó a befutó videó...  Így csak gratulálni tudok!

Most megint elhatároztam, hogy jövőre több Futapest versenyre megyek..

 

 

 

cipő: Asics Gel Fuji-Trabuco 2

óra: Garmin FR 220

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr428113698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2015.11.26. 12:37:05

Azért arról a "minden rendben volt" eredményhirdetésről tudnának páran mesélni :)

Egs!

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2015.11.26. 12:52:53

@Bozót: Ezért is írtam, az elején, hogy inkább nem vártam meg... így azt látom, hogy annyi az időm pont, mint amennyit mértem.

Lássuk be, drágítja a versenyeket a chipes időmérés, de kell, mert van ahol már tíz főnél vitázós a kézi mérést, nem hogy háromszáznál.
süti beállítások módosítása