Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Búcsúposzt

2016. március 03. 06:41 - regulat

Nem, nem a blogot zárom, csak cipőt cserélek… Igen, már megint. Mondjuk ez a Brooks Vapor 11, ami stabil cipő, pronáló lábállásra... nagyon jó társ. Volt.

Tudom, túlhordtam.

Azt is tudom, hogy szinte újnak látszik, de…

Először úgy 700 kilométer tájékán, kezdett el futás után fájni a derekam. Már a gyors (tudom viszonylagos dolog, nálam ez a 4’40” alatti tempót jelenti 5 kilométeren) futások után. Onnantól versenyre nem vettem fel… de további 400 kilométer vígan szaladgáltunk együtt, amikor előbb a jobb, aztán a baloldalon az erősítések közti részen gyakorlatilag leszakadt a felsőrész a talpról…

De a 3M segített…

További 400 kilométeren.

De itt már nem lehetett tagadni, hogy harminc kilométer lassú (cca 5’20” tempójú) futás után már egy nap kellett a regenerálódáshoz és a bal lábam valamint a derakam mozgása beszűkült. Gyorsabb (öt perc körüli) tempónál, már a húsz kilométer is fájdalmas volt.

Aztán 25-én elővettem a "tartalék" (azaz a GT-200-es) cipőt… és egy 4’42” tempójú félmaraton után nem fáj semmim. Mindenem pont úgy mozog, mint előtte… Be kell látnom eljött a búcsú ideje. Jó volt az 1500 kilométer együtt.


Ja, majd el felejtettem a váltócipő... egy Asics Gel-Phoenix 7-es, a GT marad a gyors futásokra...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr448419694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása