Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Lángosozós B-verzió

2017. július 27. 04:41 - regulat

Az előző posztban megígértem. Meg aztán ezen a hétvégén sem volt semmi olyan teljesítménytúra vagy futóverseny, ami elérte volna az ingerküszöbömet… szóval most jöjjön a Hűvösvölgy – Határnyereg – piros körséta – Hűvösvölgy útvonal B-verziója, ahol a zöld körséta útvonaláé a főszerep.

Ez két kilométerrel hosszabb, hatvan méterrel több benne a szintemelkedés, szóval bár komolyabb erőpróba, mint a kistestvére, de azért annak, aki síkon könnyedén fut cca 15 kilométert, annak ez a 8,5 kilométer, a maga 326 méter szintemelkedésével nem jelenthet komoly kihívást.

Szóval az út eleje változatlan.

nyolcfel_langosozo_sk.jpg

A lángosozótól indulunk az út a sárga sáv jelzésen, át az Ördög-árok kis gyaloghídján, és kapásból neki a Vadaskerti hegynek, majd a túloldalon le, egészen Határnyeregig, ahol jobbra fordulunk a piros körséta jelzésem, ami egyben a zöld körséta is, csak éppen, mint a képen is látszik, a Hűvösvölgy felől érkezőket nem várja jelzés (csak úgy öt-tíz méterrel arrébb).

hatfel_hatarnyereg.jpg

De még ez a rész is megegyezik az előző útvonal leírással egészen a Macis játszótérig. Akinek vízpótlásra van szüksége itt tegye meg, mert a további majd hat kilométeren ez az utolsó lehetősége.

Legutóbb itt jobbra fordultunk. Most balra kell menni a játszótéren át...

nyolcfel_macis_sk.jpg

...egészen a látó, avagy Gugger-hegyig, amit balról megkerülve, a zöld sáv jelzéssel együtt haladva eljutunk az Árpád-kilátóig.

nyolcfel_arpad_1.jpg

Az Árpád kilátó jó hely. Lehet szalonnát sütni [mondjuk, most pont nem].

Rálátni a Gellért-hegyre például, meg a Dunára…

nyolcfel_kilatas.jpg

Mondjuk, ezen a képen lószar se látszik, csak a pára, de legalább látja minden olvasó, hogy én, a hős még esőben is jártam az erdőt a posztért…

A kilátónál ismét bal kanyar és tovább a zöld körséta jelzésen le a piknikező rétig, ahol az itinerben a félreérthető „egyenesen” került az” enyhén balra” szöveg helyett, de mint a képből is látni: a jobbra, az a zöld sáv; a balra, az a kék sáv, a mi utunk, meg a kettő között vezet el, hogy aztán kanyarodjon balra.

nyolcfel_piknik_sk.jpg

Innentől némi kacskaringós hullámvasút vezet vissza a Határnyeregbe. Útközben egy tisztáson kibukkan a tv-torony és ha éppen nem túl párás az idő, akkor nem ilyen hülye kép készülhet róla.

nyolcfel_tvtorony_1.jpg

A Határnyeregben megint csak bal, bal, bal… egészen addig, amíg meg nem látjuk az utat, ahonnan először értük el a Határnyerget és ott, a kék sáv jelzést követve, akár csak az előző bejegyzésben visszatérünk Hűvösvölgybe a jól megérdemelt lángosunkért.

hatfel_langos.jpg

Igen, a múltkori képet hasznosítottam újra.

Az útvonal (ahogy az órám mérte):

nyolcfel_ut.jpg

A szintemelkedés (ahogy az órám mérte):

nyolcfel_szint.jpg

Ez meg az itiner lenne:

nyolcfel_itiner.jpg

 

 

ps: Ha a kilométereket azzal szeretné valaki növelni, hogy megy még egy kört a zöld körséta jelzésen, akkor egy kör 4,24 kilométer, és cca. 137 méter a szintemelkedés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr5312685433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása