Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Komfortzóna

2017. augusztus 24. 06:00 - regulat

Futókörökben (is) talán a leggyakoribb motivációs utasítás, a „Lépj ki a komfortzónádból!”, azaz állj fel a fotelből, a kanapéról és mozogj!

kotokpadjan_profil_kicsi.jpgDe az is lehet, hogy azzal kellene kezdenem, hogy igen csak köszönöm az utóbbi időben felszaporodott érdeklődést a hogylétem felől. Aminek az oka, hogy ezen a nyáron keveset és hektikusan futottam és lám a múlt héten már poszt sem volt.

Szóval: köszönöm jól vagyok!

Csak annyi történt, hogy ezen a nyáron kiléptem a komfortzónámból.

Én sokáig azt hittem, hogy ez az utasítás csak azt jelentheti, már a kezdőknek szóló indulj el mozogni üzeneten túl, hogy növeld a távot, javítsd a tempót, nehezítsd a megszokott terepet, mert csak így fejlődhetsz.

Nos, azt nem akarom mondani, hogy nekem már nincs hova fejlődni, de lássuk be, csak elértem azt a szintet, azt a kort tudat állapotot, hogy a futást inkább valami rekreációnak, egy állapot megőrző tevékenységnek élem meg inkább, mint kihívásnak. Sőt már volt burn out érzésem is a futással kapcsolatban…

Szóval hogy is lépjek ki a komfortzónámból, ha az a kocogással töltött túrákkal együtt heti három-négy alkalom és olyan 80-130 kilométer?

Mert nekem már a komfort része a rendszeres futás.

Valami olyat kerestem, ami egy időre kibillent a megszokásból, ami egy időre más ingereket hoz, ami olyan módon köt le, hogy nem lesz hiányérzetem, ha nem futok. Megtaláltam. Részletezni nem állok neki, a futás szempontjából lényegtelen, de köszönet a lehetőségért a Budakeszi Vadasparknak.

vackor.JPG

Ez viszont, ezen a nyáron havi egy-egy hetet teljesen lekötött. Ugyanakkor feltöltött. Ami jó. Ez is egyfajta rekreáció...

Pont ezért nem is érdekel, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy visszarázódjam. Majdnem azt írtam, hogy pótoljam a kiesett edzéseket, de mint tudjuk: Kihagyott edzést nem pótolunk!

Szóval tényleg, minden ok. Megint jönnek a futások, a túrák és a blogbejegyzések.

…és most elmentem futni.

Vissza a komfortzónámba.

 

 

fénykép: Kiss Boglárka (Bogi)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr7512773700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása