Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Nyuszi nyolc keréken

2008. szeptember 09. 20:53 - regulat

Nyuszi lettem. Na nem húsvéti, pedig az jó dolog. Szeretek ajándékot adni. Talán azért nincs olyankor ellenemre  a nyusziság. De nem. Nem húsvéti. Nem is az a piros szemű répazabáló, pedig az olyan ééédes…

k2moto84.jpgAmolyan nyolckerekű mezei nyúl lettem, akit ma levadásztak.

Történt, hogy a szokott tempóban tapostam az aszfaltot a Veres Péteren. Már túl az éppen aktuális életveszélyeken. Mert a CEU-nál megint nem működött a lámpa, és a kétszer két sávon jusson át az ember, ahogy tud… Két bringással ragadtam le, az egyikük rutinos versenyző lehetett, mert az első adandó alkalommal átstartolt a túloldalra. A másik nem nagyon, mert nekiindulni. Tiszta baseball meccs hangulatom lett. Loptam  a centiket a zebrán. Mikor tudok úgy kigurulni, hogy ne legyek felkenhető görkoris matrica valamelyik autó motorházán? Eljött a pillanatom. Kigurultam, megálltam. Csak megúszom! Na az amatőr versenyző vette a lapot utánam gördült. Átjutottunk. Kaptam egy hálás mosolyt.

Különben is ennyivel tartoztam már. A múltkor itt egy csap bringás fedezékében jutottam át.

Nosza, rajta dombnak fel. Taposom a betont. Amikor mellém ér egy újabb bringás.

Ilyenkor jön a szokásos kigurulás, hogy elférjen mellettem, közben integetek, hogy mennyé’ má’! te vagy a gyorsabb… megy.

Hurrá, lendület mehetek.

De, nem. Bringás satufék az orrom előtt. Hja, ha hülye vagy halj meg, most már ha elmegyek melletted kerülj ki ahogy tudsz. Mellé érek, rám vigyorog, hogy nincs igazad és kedélyesen hátizsákon paskol, majd jobbra el.

Mi van? Mim van? Vagyis mim nincs? Mit csináltam? Mi nem tetszett?

Közben megállok. Távolban még látszik a srác hátán a KTM felirat. A franc se érti ezt…

Taposás tovább, közben elmélkedek, hogy mit csinálhattam, ami a nemtetszését váltotta ki. Megállapítom semmit. Egy autóssal üvöltöztem még a Hungárián, hogy b* meg ne csak arra nézz, amerre menni akarsz, hanem arra is amerről jöhetnek mások, meg, hogy az index nem diszkófénynek van az autódon, úgyhogy használd, ha kanyarodni akarsz. De más nem volt…

Na mindegy, biztos összetévesztett valakivel. Vagy csak a csillagos sávos kendő nem tetszett neki.

Fél óra múlva, már a Zsemlékesnél hámozom magamról a protikat, meg a korit, akkor látom, az őszi CM marticája van a zsákon.

Most van egy olyan érzésem, hogy ezt a CM sirató posztnak köszönhetem…

Szóval érdeklődnék, hogy hány matricára számítsak még huszonkettedikéig?

Különben nincs harag. A poén tetszett… …már amikor megértettem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr595627604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása