Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Önbizalom-infúzió - NATO futás

2011. október 10. 21:00 - regulat

Hát bizony reggel, az esőt nézve azon gondolkodtam, hogy vigyek-e kesztyűt… Ez a gondolkodás annyira jól sikerült, hogy jó szokásomhoz hívek későn indultam el, és bizony a vasárnapi tömegközlekedés nem segíti az embert, ha sietősen akar átjutni a város egyik végéből a másikba. De legalább útközben elállt az eső.

futofesztival11.jpgMint mondtam az idei év nem igazán a terveim szerint sikerült, úgyhogy kellett volna már egy önbizalom-infúzió. Persze mire a Vérmezőre értem megint esett. Persze, hogy kesztyűt nem vittem. Persze, hogy az öltözőbe nem lehetett elférni. Persze, hogy fedett hely egy talpalatnyi se… Aztán megjött Amatőr és megállapította, hogy ha nem csúszik az út, ez bíz PB idő.

Szerencsére nem az út, csak a rajt csúszott. Kissé felgyűlt a tömeg a mozgó ruhatáraknál…

Aztán csak elrajtoltunk.

Ugye a Vérmezőtől a Városligetig, az összességében lejtő. Gyakorlatilag egyből emelkedőnek indultunk, ami – a hozzám hasonló hátsófertályról indulóknak azért jó, mert – széthúzza a tömeget. És mivel nem volt tumultus, így hamarabb megtaláltam a tempómat.

És futottam.

Távjelzés útközben semmi, az RDS meg átlagsebességre állítva. Így csak az aradi vértanúk képei alapján megérzésből saccoltam a megtett távolságot. Az meg olyan morbid volt. Hóhér feeling, hogy ez is meg volt, meg az is…

Közben hátteret futottunk néhány – talán japán – turistának. Az mondjuk vicces volt hogy futó mozdulatokat imitálva fotóztatták magukat a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Az Engels [bocsánat, de már nem tudom követni, hogy ebben a városban melyik közterület mikori nevét kell használni] Erzsébet térnél volt egy frissítő, de azt nagy ívben elkerültem. Talán, ha melegebb lett volna, de tizenegy fokban úgy éreztem, hogy minek.

Be kell vallanom az Andrássyn a futás nagyon jól esett. Nekem végig lejtett. Lehet, hogy a valóságban nem lejt végig, de én úgy éreztem.

Aztán a Hősök terén jött a döbbenet. Én úgy számoltam, hogy hat kilométernél járhatunk, de ott volt a váltópont. Logikusan tíz kilométernél félúton váltanak. Akkor viszont van még hátra öt. Kellett vagy száz méter mire magamhoz tértem a sokkból, hogy még előttem a táv fele. Itt kell megjegyeznem, hogy ha elolvastam volna a versenykiírást, akkor tudtam volna, hogy a váltók 6 és 4 kilométert futnak. De nem olvastam el, mert minek, ha nem váltóban futok…

Nagy nehezen összeszedtem magam, és kezdődött a bolyongás a ligetben. Az Olaf Palme, már teljes zavar, hogy hol lesz ennek a vége. Kacskaringó. A Kertemnél vissza az Olaf Palmére és ott a célkapu. Belehúztam. Kapunak kapu volt, de nem a cél. Megint basszus. Aztán valaki a nevemet kiabálta, meg hogy hajrá, így hajrázni kezdtem.

…és akkor tényleg cél. Annyira kizártam a külvilágot, hogy nem láttam az órát. az RDS-t meg nem igazán mertem megnézni. Az, hogy ötven körül, azt éreztem, de hogy mennyivel több? Na attól tartottam.

Kevesebb lett. Bő két perccel. Ez azt jelenti, hogy ilyen jót még az idén nem futottam. Magyarul PB. Ezt még emésztettem egy kicsit, mint a túrórudi utánzatot, amit a befutónál nyomtak a kezembe.

Az idén minden versenyen rosszabbat futottam, mint amit előtte az edzéseken. Végre áttörtem a falat az agyamban. Sikerült! Megvont az önbizalom-infúzió!

2011. október 09. - NATO futás

A távolságról el kell mondanom, hogy az RDS-t a rajtvonal előtt olyan harminc-negyven méterrel indítottam, és olyan tíz-húsz méterrel a cél után állítottam le. 10,06 kilométert mért.

Szerintem pontosan mérték ki a távot.

Viszont bosszantó, hogy az eredménylistát a nettó idővel nem tették közzé. Bár azt még pótolhatják.

Magilla gorilla örökbecsűjével zárom

Legközelebb újra megpróbáljuk!

Ja, bevállalom a novemberi balatoni félmaratont. Ez már 90%!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr955628038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása