Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Táv emelés 2.

2011. július 21. 20:32 - regulat

A múlt hét szerdáján végre növeltem a távot, olyan 12,5 kilométerre. Ez még ugyan a félmaratontól távol van, de első lépésnek nem rossz. Csak a futott idő lehetett volna jobb.

omni.jpgMár a második alkalommal, pénteken sem sikerült a tempón javítani, de vasárnap már futni is alig volt erőm. Lassítottam. Ezt úgy kell érteni, hogy alacsonyabb, de a hat percenkénti kilométernél gyorsabb tempóval próbálkoztam.

Ez az én esetemben olyan 150 - 155 bpm közötti átlag pulzus tartományt jelent. Ez mondjuk sikerült, de még így is dög fáradt lettem. Nem is értem én, hogy a keddi, éjszakába nyúló sörözés után, hogy az istenbe futottam szerdán 5’22”-es tempót, ráadásul emelt távon… Talán a sör tett csodát. Mindenesetre ez nem jelenti azt, hogy most sűrűbben fogok sörözni.

Szóval akkor, azt gondoltam – én balga – hogy majd kedden gyorsítok. Aztán kedden a második kilométernél beláttam, hogy ez bizony csak olyan trappolás lesz, mint a vasárnapi.

Bevallom, már kezdtem unni a kánikulát.

Erre jött a mai nap, mintegy tizenöt fokkal hűvösebb idővel. A ló másik oldala. Mindez megspékelve némi esővel. Bevallom jól esett. Mondjuk ebbe az is közre játszott, hogy a hideg(ebb) időben nem dagadt bele a lábam már ekkor a cipőbe.

Ennek köszönhetően kilencnél bevállaltam még két kilométert.

Megint távot emeltem. Második lépcső.

Azt hogy eljutok ide két nappal korábban még nem hittem volna. Valószínűleg már megint a fejemben volt a baj. Tavasszal ezen úgy segítettem, hogy alkalmanként párszáz méterrel növeltem a távot, így nem volt alkalmam leblokkolni. Most a ritkább, de nagyobb „ugrásokat” terveztem be őszig. És már megint az a fránya blokk, hogy nem megy tovább.

De a hirtelen lehűlés mellett igazán nehéz lett volna azt mondani, hogy a kánikula miatt nem megy. Érdekes, abban biztos voltam, hogy a szemerkélő eső miatt a gazdit sétáltató kutyák száma ma erősen csökkeni fog. Nem hülye az a kutya, nem szeret ázni. Arra azonban nem számítottam, hogy a majd másfélóra alatt a szokásos hat-nyolc futóból eggyel sem találkozom…

Egyelőre úgy tervezem, hogy most hat alkalommal (az olyan két hét) ezt a távot tartom, majd csak aztán emelek.

2011. július 21.

Táv: 14,8 km

Idő: 01:20:54

Tempó: 5’27”

Átlag pulzus: 154 bpm

Maximum pulzus: 164 bpm

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr475628021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása