Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

GPX összevonás

2014. augusztus 31. 19:02 - regulat

Biztos ismerős az a helyzet, amikor azt szeretnéd, hogy egy útvonal egyben legyen meg, de a technika ördöge… vagy éppen valami más közbeszól.

regula_IDfoto.jpgTechnikai segítség azoknak, akik ugyanannyit tudnak bénázni, mint én.

Például azt veszed észre, hogy az óra ledobta a jelet.

Megállsz. Újraindítod.

Ez eddig rendben is van de mi van akkor, ha utána szeretnéd az útvonalat egyben letölteni, valamelyik elektronikus edzésnaplóba.

Vagy például nekiindultok egy hosszabb túrának és tudjátok, hogy az órák akkuja nyolc órát bír (lásd Garmin FR210), így miután az egyikőtök órája lemerül, indítjátok a másikat…

...de ez is mennyivel jobban mutatna egyben, főleg, ha egyszer valami erősebb órába töltené vissza az ember gyereke.

Most az olyan bénázásokat ne is vegyük számba, amikor az óra akkuja bírná, de a memóriájában már csak kilenc órányi hely van, és nekiindulsz egy tíz órás túrának. Úgy hogy nem törölted a felesleget, így ez a feladat majd útközben hárul rád…

Igen, pont így jártam a Magas Bakony 50 kilencedik órájában. Ilyenkor ugye az ember nem szívesen tölti fel két részletben a túrát a virtuális edzésnaplójába, mert olyan hülyén néz ki…

magasBkettőben.jpg

Hát nem?

Szívjuk a fogunkat, de lusták vagyunk keresni egy segédprogramot, ami összeférceli a két track-et.

Nos, a legegyszerűbb megoldás ez, azaz a GPX merge. Mindezt a hozzám hasonló lustaságok kedvéért. Hátha valaki pont erre vágyott. Értelemszerűen kiválasztod a (korábban letöltött) összerakandó fájlokat, majd azt mondod neki, hogy "Merge GPX files", és megkapod az összeragasztott útvonalat. Ennyi.

magasBegyben.jpg

Hát nem sokkal szebb?

 

Igen, lesz Magas Bakony 50 beszámoló....

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr536653129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iramszarvas 2014.08.31. 19:09:21

„Értelem szerűen kiválasztod az összerakandó fájlokat, majd azt mondod neki, hogy "Merge GPX files", és megkapod az összeragasztott útvonalat.”

Kiválasztom hol? Milyen szoftverről van szó egyáltalán?

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2014.08.31. 19:41:19

@iramszarvas: Köszönöm, hogy szóltál, valahogy a linket elkutyultam, remélhetőleg most már látszik.

iramszarvas 2014.08.31. 20:09:33

Ó, hát így már egészen más! :)

Köszi a tippet!

téglánakgyors · http://nemmaratonman.blog.hu 2014.08.31. 21:35:52

Amig runtastic-kel nyomtam, hányszor szükségem lett volna egy ilyen program, , de valahogy még csak nem is gondoltam rá hogy létezhet ilyesmi. Azért elteszem, biztos kelleni fog később. :-)

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2014.08.31. 21:45:53

@téglánakgyors: van néhány eset, amikor jól jöhet. Eddig csak bonyolult megoldásokat találtam, amihez nem volt türelmem. De ez egyszerű és műkszik. Kipróbáltam.
süti beállítások módosítása