Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Évváltás

2014. január 10. 09:13 - regulat

Lassan tényleg itt az ideje, hogy számot vessek az elmúlt évvel, meg mint egy kor a filmvilágban divat volt kezemmel a lemenő, másutt felékelő nap fényét árnyékolva bátran a jövőbe tekintsek.  Vagy valami hasonló… Szóval jöhetnek a számok, meg a tervek, ahogy az ilyenkor már szokás.

matek_2014.jpgTavaly január végén, még valami olyasminél tartottam, hogy gondolatban megemeltem az éves terv szerinti kilométerszámot, akkor harmincötre. Ami - lássuk be - orcátlanság volt a részemről, hiszen az előző évben a futott kilométereim száma negyvenhárom volt.

Mondjuk pont ezért hagyom ki az idei nagy közösségi felbuzdulást a 2014-ben 2014 kilométert.

Ez már olyan mértékű alulvállalás, hogy így utólag védhetetlen. Még, ha lett volna valami olyan tervem, hogy több időt töltök nyolc keréken…. talán volt is, de hivatalipatkány korszak vége, már sajnos januárban prognosztizálható volt, csak akkor még élt a halvány remény. Viszont az is tény hogy a megtett kilométerek száma alig nőtt.

Hihetetlen ugye?

Mivel tavaly és tavalyelőtt egyaránt grafikonnal operáltam, így a számok sorolása helyett maradok ennél.

2013_ossz.jpg

 

A görkorcsolya (sajnos, vagy nem sajnos) tovább sorvadt, a futás alig változott (mondhatni heti egy kilométer a plusz) és megjelent a teljesítménytúra…

Na, ezzel azért voltak gondjaim. Mert ugye a teljesítmény túrákat futom. De a teljesítménytúra nem futóverseny, meg ha az átlagsebességem egy-egy túrán nem éri el a nyolcperces kilométereket akkor nem szívesen könyvelném futásnak.

No, ez az idei évre letisztult, de 2013-ban még nem.

Az lesz, hogy a nevesített teljesítménytúrákat, ahol igazolófüzet, meg jelvény van mindenképpen túrának és versenynek könyvelem, azokat a terepen futott kilométereket, amik nem érik el a nyolcperces határt szintén túrának könyvelem. Így ugyan kevesebb lesz elméletileg a futott kilométer, de áttekinthetővé válik a statisztika. És valószínűleg a versenyen futott kilométerek száma csökkenni fog... most még nőtt.

2013_verseny.jpg

 

És ha már versenyek.

2013 nagy célja a sub százas félmaraton volt. Ezt sikerült túlteljesíteni a 28. Nike Budapest Nemzetközi félmaratonon. Az 1:34:22 olyan idő, amit persze megpróbálok 2014-ben javítani, de, ha nem sikerül, akkor is büszke leszek most már magamra.

Az elmúlt négy évben ez volt a nagy álom.

Vannak tervek. Persze.

A maraton valamiért megint hátrasorolt terv. Sokkal jobban szeretnék valami 42 percen belülit futni tíz kilométeren. Rákaptam a mezei futóversenyekre, abból is többet szeretnék…

Meg ott a SkyRun… Meg az UB 4 fős csapatban… Meg a Trans Börzsöny, bár az utóbbit valahogy nem érzem árérték arányosnak, így az lehet, hogy kimarad.

Pattognak a gondolataim, hogy azt is szeretném, meg azt is, meg… és annyira se idő, se pénz, se energia… majd kötögetek. Kompromisszumokat.

De lesz több terep (nagy szerelmem a HHH visszavár), lesz több bár rövidebb verseny… reményeim szerint, és majd meglátjuk.

 

ps. július elseje óta nem gyújtottam rá... na jó, ez így nem igaz egy szivarkányit megengedtem magamnak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr35750087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása