Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Megint a sárga úton

2015. október 22. 07:00 - regulat

A változatosság gyönyörködtet. Mondják… Így, a szombati Nagykovácsiba vivő túra után úgy éreztem, hogy mennyivel jobb lesz vasárnap ellátogatni például… Nagykovácsiba.

budaisarga-crop.jpgNa jó, ez ebben a formában nem igaz, mert mindössze abban voltam biztos, hogy egyszerűbb lesz, hiszen egy egyszínű túrát választottam ki.

Persze kezdhetném kicsit messzebbről, amikor tavaly letudtam a négy túraalapszínből kettőt, a Budai pirosat és a Budai kéket, de a zöld meg a sárga más eseményekkel ütközött, így kimaradt.

De most végre lehetőség adódott (értsd nem ütközött mással az esemény) a sárga bepótlására. Így ismét Nagykovácsi lett a cél, csak most a másik irányból a sárgán. Budai sárga (MTSZ: 57,5 pont; rendező: Ösvénytaposó Baráti Társaság, és Számel László) azért is, hogy a május elsejei túráról lehessen kicsit nosztalgiázni.

Ez a túra nem egy memória gyakorlat. Csillebérctől lemegy az ember a sárga kereszten a sárgáig, ott jobbra fordul, oszt hajrá… mint Dorothy és Toto kutya. [Ok. Ezt az utalást, én is unom. Bocs.]

Mondjuk én egy két kilométeres bemelegítő kocogással indultam, kimozgatandó az előző napi túrát. Meg aztán úgy mennyivel kerekebb a történet, ha mind a két nap a Normafa Síház az indulási pont.

Ragyogón sütött a nap. Bevallom azt hittem, hogy sokan leszünk az indulásnál.

Igaz, azt is hittem, hogy cca három és fél óra elég lesz a célba éréshez.

Most persze megérné egy gondolati kitérőt tenni miközben éppen a Csacsi-rét – Virág-völgy – Szép-Juhászné útvonalon az első ellenőrző pont felé…

ujlakyhegy.jpg

Sokan azért járunk futni, túrázni, hogy kilépjünk valamelyest a komfortzónánkból. Ki a táv, ki a tempó emelésével kívánja ezt elérni. Ugyanakkor kényelmi szempontból előnyben részesítjük (igen, én is) főleg hűvösebb időben a körtúrákat. Mert egyszerűbb. Mert csak egy útvonalat kell tervezni. Könnyebb, és kényelmesebb kocsival menni. Nem kell cipelni egy váltóruhát… és most a Budai sárga résztvevő létszámának bizony nem csak előző napok esői ártottak, hanem valószínűleg az is, hogy ugyanazon a napon két körtúra is volt a Budai-hegyekben.

Persze alapjában véve én is piacpárti vagyok, de azt azért nem szeretném, ha a rendezőknek elmenne a kedvük az A-ból B-be vezető klasszikus túrák szervezésétől.

Bocs a kitérőért.

Azt hiszem, hogy nagyjából a gyermekvasút jánoshegyi megállója környékén értem be az első túratársakat. Már legalábbis az olyanokat, akikről sejtettem, hogy egy útvonalat járunk be. Összefutottam régi iskolatárssal is.Vele átbeszélgettük magunkat a Nagy-Hárs-hegyen, aztán ismét kocogásra váltottam.

Hűvösvölgy – Határ-nyereg.

Végig azon gondolkodtam, hogy eső után bot nélkül milyen nehezen mennék fel az Újlaki-hegyre. De ezt nem próbáltam ki. A bot felsegített lendületből.

Itt még a tervezett idő környékén voltam, de már éreztem a lábamban az előzőnapi túrát.

kotokpadja.jpg

…és még előttem volt az általam kimondottan nem kedvelt Virágos-nyereg – Kötők-padja – Rózsika-forrás útvonal. Tulajdonképpen csak a közepét nem szeretem, a keskeny, parton futó ösvényt.

 

Pont a Kötők-padjánál fényképeztem, amikor két futó húzott el mellettem. Irigy vagyok. Olyan könnyeden, olyan jó tempóban futottak, mint ahogy én soha nem fogok itt… nem is tudom, hirtelen milyen példát mondjak, ami elég széles és sík, ahhoz, hogy ilyen biztonsággal fussak rajta.

paprikasw.jpgAz Alsó-Jegenye-völgyben már nem volt se kedvem, se energiám kocogni, így legalább szántam rá időt, hogy lemásszak a Paprikás-patak vízeséséhez. Ilyen se lesz egyhamar.

Aztán irány a Kerek-hegy és a cél. Közben azon méláztam, hogy milyen vidáman szoktam itt, az ellenkező irányból jönni…

Aztán csak beértem a célba. 3:53:47

Gyorsabbat terveztem. De ennyire tellett.

Már csak egy Budai zöldet kéne összehozni… jövőre. Talán.

Értékeljünk: Itiner: Egyszínű túra, de ha nem az lenne, akkor is jár az 5 pont. Útvonal: Jól követhető... ez is 5 pont. Frissítés: Ez így nekem bőven jó volt, hogy csak a célban, mert Budaligeten tudtam volna inni, így 5 pont. Az ottfelejtési faktor: Már a Tündérnél kifejtettem, hogy miért a 3 pont.

Pontozható plusz, az egyértelmű jelzése, hogy, a futók a déli célnyitáshoz igazítsák az indulást. Így egyből futóbarát. Összesen: 18+1 pont.

Mi maradt ki, az őszi erdő dicsérete, meg az időjárásé. Az előbbi még valahogy nem az igazi… kéne még egy kis nap a színekhez. De a időjárás tényleg a barátom volt ezen a hétvégén.

budaisargaut.jpg

 

 

 

ami a földet tapodta: Asics Gel Fuji-Trabucco2;

ami támasztékul szolgált: Quechua Arpenaz 200;

a csomag: Quechua Diosaz raid 10 (tartály nélkül);

ami az időt és az utat mérte: Garmin FR 220

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr328010677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása