Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Amikor a DNS mégis elrajtol

2018. április 17. 07:47 - PSE hírek

DNS. Az átlagembernek ez a betűszó a dezoxiribonuklinsavat jelenti. A versenyeken induló profi és amatőr sportolók neve mellett az eredménylistán ez a három betű azt jelenti, hogy bár érvényes nevezése volt, nem indult el.

pse_blog.jpgDNS, azaz Did Not Start.

Amikor az időjárás közbeszól, akkor egy verseny rendezője két dolgot tehet, vagy keres egy esőnapot, azaz elhalasztja a versenyt, vagy megtartja, még akkor is, ha ezzel azt kockáztatja, hogy a potenciális indulók nagy része otthon marad. Ilyenkor persze az előnevezők pénze a „haszon”… de van, akinek ez a haszon égetné a zsebét, ezért rendhagyó ötlete támad.

Úgyhogy most jöjjön egy beszámoló Bélától, aki, a Kis-Duna Maraton félmaratoni távját teljesítette, mondhatni, különleges módon:

kdm_hid.jpgMárcius 18-án, számomra, igazi „futásgyilkos” idő volt, reggelre 15 cm hó, szél, latyak. Úgy döntöttem, elengedem a dolgot, mindjárt a legelső probléma, hogy nincs vízálló futócipőm. Megnéztem az esemény weboldalát, nem voltam meglepődve, hogy nem én vagyok az egyedüli. Az 500 nevezőből kb. 150-200 indulhatott el.

Két nap múlva az alábbi e-mailt kaptam a verseny szervezőjétől:

Kedves Sporttárs!

A március 18-i hétvége rossz időjárási körülményei miatt sok futó nem tudott eljönni a ráckevei versenyre. A következő két hétre képletesen meghosszabbítjuk a versenyt. Aki nevezve volt a versenyre, de nem tudott rajthoz állni és van kedve futócipőt húzni a ráckevei befutóérmekért, az tegye meg! Fusd le otthon a választott távodat és tölts fel a Kis-Duna Maraton – hosszabbítás esemény oldalára valamilyen igazolást róla. Ha app-al, órával futsz, akkor annak a trackjét. Ha nem kedveled a kütyüket, akkor legalább egy fotót a futásról – bizalmi alapon megy a dolog, el fogjuk hinni a teljesítést.

A feltöltésnél írd le a versenyre kapott rajtszámodat is! Nem feltétel, de örülnénk, ha úgy vezetne az utad, hogy át keljen kelned valamilyen hídon (kicsi, nagy, mindegy).

FONTOS! A feltöltés után kérem, hogy a kisdunamaraton@gmail.com címre küldött e-mailben jelezzétek, hogy hová postázzuk az érmet! Ebben a levélben szerepeljen a nevetek, a rajtszámotok és a pontos postai cím, irányítószám is!

A költségek – az érmet bélelt borítékban tervezzük küldeni. A postaköltség pár száz forint lehet. Kérjük, aki teheti, miután kézhez kapta a levelet, ezt majd utalja át az egyesület számlájára (nem nagy összeg, de ha sok helyre kell küldeni, akkor már számít nekünk).

Az át nem vett pólókat is postázzuk, az érmekkel együtt automatikusan. Hogy ha nem futsz az éremért, csak a pólót szeretnéd, azt is jelezd a kisdunamaraton@gmail.com címen névvel, rajtszámmal, postacímmel.

Ilyen felajánlásra meg sem fordult a fejemben, hogy ne „álljak rajthoz” otthon. Na jó, de hogy fussak le egyedül 21 km-t, annyi ellátmányt nem tudok magammal vinni…Feleségem azonban elvállalta a versenyszervezést, a piacra járó mountain bike-ja kosarát megpakoltuk a szükséges kaja-piával. Megbeszéltük a frissítőpontok helyét, idejét, ott volt mindenhol időben, tekert előttem, jött mögöttem, nagy köszönetet nyilvánítottam a support-ért!

kdm_erem.jpg

Az eredményt továbbítottam a szervező részére, ezen a héten meg is érkezett az érem. Nagyon korrekt volt a sporttárs, remélhetőleg jövőre Ráckevén élőben fogom lefutni a Kis-Duna (fél) Maratont.

Én meg csak gratulálni tudok a verseny rendezőinek!

Remélem sok "DNS" futónak szereztek így örömet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr9813840520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása