Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Menjünk Budaörsre

2019. október 03. 05:24 - regulat

Az elmúlt néhány évben megtanultam, hogy jó túrát - és ezzel nem hiszem, hogy újat mondanék - csak jó közösség tud rendezni. Különösen szeretem azokat a túrákat, amelyek valamelyik iskolához köthetőek, mert ilyenkor látszik, hogy tanárok és diákok nem csak az iskolai rendszerben tudnak jó együttműködni.

bakancs_1.jpg

Pont ezért lettem visszajáró vendég, például, a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola őszi rendezvényén a Bakancskoptató teljesítménytúrán (19,71 km; 563 m szintemelkedés). Van persze egy rövid tíz kilométeres táv is.

Ha jól emlékszem most voltam negyedszer, és a túra évről évre… profibb (nem mondom, hogy nem lehetne még mit javítani például az itineren, de akkor is). Hiába no, a rutin meg az évek. Meg, hogy szemmel láthatóan Hermanosnak lenni jó.

farkas_fele.jpgNem sokkal kilenc előtt érkeztem meg az iskolába, és az idén, mintha kevesebben lettek volna, de ezt betudtam annak, hogy a futónaptár átrendezése miatt ez a túra a BSI Maraton fesztiváljának a rövid távokról szóló napjára esett.

Most kellene annak jönnie, hogy gyors nevezés és már indultam is, de ez csak félig igaz. A nevezés az tényleg gyors volt, de nem igazán találtam magam, úgyhogy még percekig tököltem a rajtban. Igazgattam a zsákot, a ruházatomat… kipakoltam, bepakoltam…

Aztán nagy nehezen csak nekiindultam kocogva.

Az az igazság, hogy a túra első három és fél kilométerét, a „zegzugos” utcákon kanyargást nem igazán kedvelem, bár most már egész jól megy, és a szalagozás is évről-évre jobb.

Egyébként az öltözetemet elbarmoltam. Kissé túlöltöztem az eseményt, de attól tartottam, hogy hideg lesz… nem lett. Úgyhogy mire felkaptattam a Huszonnégyökrösre a sárgán, hát csöpögött a víz rólam.

Innen viszont könnyed futás jött, leszámítva azt, hogy Budaörs és Csillebérc között a sárga sávra nyugodtan mondhatjuk, hogy többségében egy single track útvonal, amin én jobbára elég bizonytalanul mozgok...

De végül is egész jó ütemben elértem a második ellenőrzőpontot a Sorrentónál.

bakancs_2.jpg

Kocogás tovább a sárgán. Mielőtt lekanyarodtam volna a Makkosi-rét felé egy csapat számháborúzó gyerek közé érkeztem. (Itt jegyezném meg, hogy a sárga pólós fiú csalt, mert kézben vitt tárggyal takarta a számát…) Le a rétre. Ellenőrzőpont. És botozásra váltottam a Normafához vezető úton. Az őszi erő szép, de nem igazán fotogén oldalát mutatta. Normafa negyedik ellenőrzőpont. Innen sajnos aszfalatkoptatás a KFKI-ig, a Konkoly Thege úton.

Ötödik pont. Innen irány a Farkas-hegy. Tulajdonképpen a Piktortégla-üregektől, lényegében, lefelé visz az út.

bakancs_3.jpg

Annyiszor írtam már, hogy a Farkas-hegy az utóbbi években afféle szerelemmé vált, és ezt mindenféle emlékek még erősítik is.

Be is lassultam.

A túloldalon ráfordultam a lefelé vezető útra és újra kocogni kezdtem. Ééés… elcsürtem. Igen, tettem bele egy kis pluszt. Nem is én lennék, ha nem.

Az itiner egyértelmű: lefelé kell menni a murvás úton. Én meg szépen tartottam a piros keresztet és letértem az útról. Szerintem úgy száz méter után jöttem rá, hogy nem jó úton járok, így visszafordultam és megelőztem újra azokat, akik mellett egy-két perce futottam el.

bakancs_okl.jpgAz út végén még egy utolsó ellenőrzőpont, a hetedik, és utána vissza a Hermanba.

Ok belátom, kicsit sok az aszfalt ebben a majd húsz kilométerben, de én akkor is szeretem. Ez egy könnyű, jól követhető túra.

A rajt után 2:35:55 telt el, és ismét a tornateremben voltam, átvenni a kitűzőt, meg az oklevelet. Utána még egy kis zsíros kenyér és indultam haza.

Ha semmi nem jön közbe jövőre is jövök. Sőt tulajdonképpen alig egy hónap múlva is a Hermanba szólít egy túra, ugyanis itt lesz (remélem számomra november elsején!) a Piros 85 végállomása.

Az útvonal, ahogy az órám mérte:

bakancskalad_ut.jpg

A szintemelkedés, ahogy az órám mérte:

bakancskalad_szint.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr8415189676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása