Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Color Run, a színes csalódás

2016. június 20. 06:00 - regulat

pornyelőmód

Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog. Már összevágni egy olyan anyagot, ami szerint a hétvégi Color Run nem egy borzalmasan pocsékra sikeredett rendezvény volt, hanem öröm és boldogság.

color2.jpg...ahol elvileg a futás endorfinja és az indiai Holi tarkasága egyesül.

Szóval szombaton összegyűltünk pár ezren a Kincsem Parkaban egy bazi nagy hepiségre, de lássuk be a szervezőknek még a Főtaxi szomszédban zajló családi napját sem sikerült überelni. Pedig egy családi nap általában nem egy fergeteg party.

Az a baj, hogy tudom, hogy a véleményemmel, ami a rendezvény egészére vonatkozik, megbántok néhány olyan embert, aki tisztességesen dolgozott az örömünkért, de nekik is be kell látni, hogy egy fecske nem csinál nyarat, avagy minek szépítsem, szarból nem lehet várat építeni.

Hol is kezdjem.

Talán azzal, hogy tisztázzuk azt, hogy a Color Run nem futóverseny. Örömfutás. Közösségi élmény. Buli. Olyan hely, ahol, amikor lefutja, kocogja, táncolja az ember azt a bizonyos öt kilométert, akkor utána nem húz a francba, hanem marad… mert jó.

Arra meg kéretik nem hivatkozni, hogy a problémák oka a meleg volt, mert mégis mi a bánatos lótüdő legyen június közepén, ha nem meleg. Sőt hőség! Ez a természet rendje.

Szóval a nevezés, átutalás, rajtcsomagfelvétel… mind, mind megvolt a nagy nap előtt, ahol a program kilenckor, a rajtoltatás öt órával később, délután kettőkor kezdődött. Igen, ebből a mondatból következik, hogy tudtam a szakaszos rajtról, de azt álmomban nem gondoltam, hogy a rajtoltatás majd két órát vesz igénybe. A BSI szakaszos indítással több mint tízezer embert indít útjára félóra alatt.

tomeg.jpg

Mondjuk tizenkettő még véletlenül sem akartunk kimenni…  elnézést a fellépőktől, de a program nem volt túl vonzó. Mondhatnánk, hogy ízlések és pofonok, de a hátralévő időben a színpad előtt álldogáló öt tíz embert elnézve, nem csak én nem voltam a műsorra vevő.

Ergo, ez a műsor alkalmatlan volt arra, hogy felpörgesse a hangulatot, a kánikulában.

Mit lehetett mást csinálni? Például sorban állni a cca 15 toitoi előtt. Öt maximum hétezer emberre ez gondos tervezésre utal, mint ahogy az is, hogy ennyi emberre jutott egy sátornyi csomagmegőrző, egy órával a rajt előtt kilométeres sorral. Szegény biztonságiak bajban is voltak…

tcr_kicsi.jpgNa jók ők különben is, az unatkozó colorrunnerek bizony birtokba vették a kincsem park egyéb részeit, néhányan még a taxis családi napon is tiszteletüket tették… A biztonságiak meg csak nézték tehetetlenül a szétszóródó embereket.

Persze a többség behúzódott egy lelátó árnyékába, mert a nem volt mit nézni, mit csinálni… Az egész rendezvény alatt csak a Dreher hostessei voltak a helyzet magaslatán. A sör mindig hideg volt, a kiszolgálás meg gyors. Ők voltak a profik. Legalább ők…

Szóval kihúztunk a viszonylagos árnyékban másfél órát. Akkorra akkora az unatkozó tömeg a fotósok és más eseményrögzítők örömére unalmukban elkezdték szórni a színes porokat… azaz beindult a Holi. Bár a rajtcsomagban lévő por szórásának az ideje elvileg a célban lett volna.

Kezdődött a bemelegítés. Eljött a két óra és álltunk a napon. …és álltunk a napon. Fél háromkor már a szpíker sem kiabáltatta a tömeget, hogy „Color!” „Run!”… akkor már ott tartott, mint a rendezvény arca, hogy:

Akinek nem tetszik valami jöjjön fel a színpadra, lebokszolni…

meg, hogy

Akár haza is lehet menni…

Ezt többen megfogadták.

Nekem 35 perc múlva sikerült elrajtolni. Úgy gondolom, hogy azok, akik az első húsz percben el tudtak indulni élvezték a futást. Már ha nem ficamodott ki a bokájuk az első kilométeren. Előttem ketten estek el…

colorut.jpg

Utána jött egy forduló, majd átsétáltunk a gyöpön egy gumiszőnyegen, mert a gyöpre vigyázni kell.

Aztán nyeltük a port. Nem, nem a színest. Az ötszáz méterrel később jött, most csak Hortobágy feeling volt. Por, lószarszar és fűszag… árnyékmentesen.  Ige, a Délibáb ugyanilyen lesz, csak nem szórnak színes porokat…

Mondjuk azzal itt sem lettünk elkényeztetve. Én színenként vártam egy-egy ilyen pontot, az öt. Meg egyet a rajtban mindenféle színnel… az így hat. Plusz még egy a buli a végén, de annak a munícióját már ellőttük a rajt előtt.

Mire az első ponthoz értem, szegény hangulatjavító diákmunkások már kezdtek fáradni, így nem sok színes port kaptam. Volt összesen két ilyen pont… nem hat, kettő! Amin kétszer vezetett át az útvonal (így akár négynek is számolhatnám, jóindulattal, de az elfogyott), különben csak az út pora jutott…

Én, aki úgy jöttem, hogy lassan, meg buli... én végül már ötpercesekkel próbáltam menekülni.

A célban kaptam még egy alkoholmentes sört, aminek örültem, ez látszik is a képen… és elmenekültünk.

sor_blog.jpg

Egy órával a rajt után, még több száz ember várt arra, hogy elrajtolhasson, miközben tömegesen menekült mindenki, aki befutott, a Kincsem Parkból. Nem tudom, hogy kik és hányan maradtak bulizni. Szerintem senki, vagy nem sokan, főleg, hogy már akkor alig volt víz, meg sör.

color3.jpgA Color Run hároméves magyarországi pályafutása csalódások sorozatának a története…

Hittem is, meg nem is. Megtapasztaltam. Bevallom azt hittem, hogy így a negyedik évre megtanulnak egy ilyen méretű rendezvényt minőségi módon megszervezni, megrendezni, lebonyolítani... Hát nem sikerült.

Jöhet(ne) a bocsánatkérés, hiszen ezért a rendezvényért fizettünk. De ez, így még ingyen se...

Be kell látnom, hogy a top három futósborzalomban jelenleg az első helyen áll.

 

ps. de a történet itt olvasható egy másik nézőpontból.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr548823764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2016.06.20. 08:29:29

Sajnálom, hogy ekkora lúzer a szervezőgárda. Szerencsémre, eszembe sem volt nevezni....

Számodra legalább a nevezős rész könnyen ment, úgy tűnik, de több helyen olvastam, hogy a postán kért rajtcsomagokat olyan későn adták fel, hogy esélyük sem volt megérkezni idejében...sokan már itt feladták, de a fentiek szerint ők jártak jobban.....

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 08:33:02

@Bozót: Van itt gond bőven, de mint a felvezetésben írtam: könnyen összevágható anyag arról, hogy milyen jó volt... pedig nem.

És ezért kell beszélni róla... szerintem.

Mert olyat is olvastam, aki tényleg azt hitte, hogy ez egy futóverseny, meg befutóérmet szeretett volna... szóval nem árt tisztázni, hogy ez valami más... igaz annak is pocsék lett.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2016.06.20. 08:43:09

@regulat: Azzal tisztában voltam, hogy ez csak buli és a futás csak dísznek van, de az olvasottak alapján nagyon alulmúlták mindenki elképzeléseit.....Elég sok negatív írást láttam már az ideiről, ha ugyanez a gárda marad, nehéz dolguk lesz jövőre....

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 08:48:00

@Bozót: Én elég sok negatív véleményt olvastam az elsőről is. A másodikról (ahol még a helyszínt és az időpontot is megváltoztatták, úgy, hogy voltak már befizetett nevezések), na, arról még többet... aztán ezek valahogy mégis eltűntek az internet bugyraiban... mondjuk pont azért mert a közösségi oldalak posztjait, kommentjeit elemészti az idő.... és lássuk be qrvajó anyagokat lehet összevágni minden ilyen rendezvényről, tehát bepalizható mindig akad.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2016.06.20. 09:06:08

@regulat: Olvastam anno én is.....Most is biztos lesznek szépen összevágott videók, meg néhány hangzatos "dejóvolt" írás....

Más: úgy tűnik, a Panorámafutást viszont sikerült idén normálisan megszervezni

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 09:13:25

@Bozót: Vannak, akik tanulnak a hibákból... vannak, akik megsértődnek, ha kritizálják őket. :D

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2016.06.20. 11:06:06

na ez az a futóesemény, amit sosem értettem. egymás képébe festéket nyomni aztán futni? nemnem :)

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 11:26:43

@rrroka: :D Hát nem... De ennek nem is így kéne történnie.

Itt fehérben kéne elindulni kocogni, és színesen célba érni, majd egy holi jellegű partyn bulizni még tovább...

valahol olyan ez mint a kajacsata, meg hasonló baromságok, mint a mindenki mindenki ellen párnacsata.... segít másképp kiengedni a gőzt. Nekem van vízipisztolyom is, biztos, ami biztos... nyáron soha sem árt. :)

.Gordon Gekko. 2016.06.20. 12:58:46

Èn a prágain voltam, ennél azért jobb volt a szervezés, de itt is 1 óra volt a rajtolás, de volt elég wc, bulika nekünk jó volt be voltunk állva.

1nek jó többet nem megyek (cca 8000 ft volt)

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 13:37:26

@.Gordon Gekko.: Nézd, nem voltak illúzióim, nem a megvilágosodást vártam az élménytől, csak azt, hogy jó lesz.

Ami lehetett volna, ha lett volna koncepció a várakozók szórakoztatására a jó hangulat fenntartására... nem volt.

Meg akkor is megértőbb lennék, ha nem ez lett volna a negyedik rosszul sikerült rendezvény... vagy el tudok rajtolni, az első húsz percben, mert akkor egy csomó negatív dologról lemaradok. De úgy voltam vele, hogy ez most buli lesz és nem futóverseny, nem kell nekem elől lenni. Pedig, ha úgy helyezkedek, akkor most valószínűleg arról szólna a poszt, hogy voltak ugyan hibák, de azért jó buli ez, és legközelebb biztos ügyesebbek lesznek... Így viszont maradt a középen rajtolók csalódottsága...

Ami még mindig kedvezőbb, mint a sor végének az elkeseredettsége...

.Gordon Gekko. 2016.06.20. 14:50:14

@regulat: ja, mi pólót érmet vizet festéket kaptunk, a szemüveg volt saját forrás. A tömeg nekem élmény volt, 15000en voltak állítólag, persze azért volt jó mert remek társasággal mentünk.

Azt gondoltam h nem vmi komoly a dolog mert futás köznben is lehetett sört venni...

2016.06.20. 14:52:15

Mi ez a hiszti? Felnőtt emberek tényleg arra vágynak, hogy színes porral nyakonöntve futkározzanak? Milyen agybaj ez már? Aztán meg kislány módra hisztiznek, hogy lószarszag volt, baszki, egy lóverseny pályán? Hűdefurcsa... Agyam eldobom, nektek valami rendes elfoglaltság kéne, mert láthatóan nem tudtok mit kezdeni a szabadidőtökkel. Vagy csak simán futkározzatok a Margitszigeten, talán színes por nélkül is menni fog. Ennyi agyhalottat...

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 15:53:10

@shitgun: Azért csináljuk Aranyom,hogy legyen lehetőséged leírni, hogy te vagy olyan fasza gyerek,hogy nem csinálnád.

És jól csináljuk, lásd be, mert jössz és leírod.

Én neg ezzel nyertem egy sört. Köszi! :)

2016.06.20. 16:23:08

@regulat: aranyom??? Már a "hepiségnél" sejtettem, most már biztos. Így viszont érhető, miért akarsz szivárnyszínben futikázni.

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.20. 16:33:24

@shitgun: Ejj, az ember megsimogatja az okos buksiját, erre egyből azt hiszi, hogy akarnak tőle valamit.

Holott én csak a sörnek örültem, mert fogadtam, hogy lesz legalább egy óvodás "úgy kellett, káposztába hús kellezt" színvonalú komment.

Rosenbaum Itzak 2016.06.21. 09:09:10

van már Color Run Hungary rajongói oldal is:
colorrunhungary.tumblr.com/

2016.06.21. 12:51:51

@regulat: nagy kár, hogy én meg nem fogadtam arra, hogy lesz egy rinyáló homér, aki azért sír a neten, mert nem jött össze megfelelően a színes poros futkorászás. Akkor most én is nyertem volna egy sört.

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.21. 13:17:43

@shitgun: A második sört buktam. Ez van...

Azt hittem ez a frappáns visszavágás, még délelőtt kicsúszik belőled... a franc se gondolta volna, hogy egy szimpla buzizáson ennyit kell izzadnod.

regulat · http://withoutacatharsis.blog.hu/ 2016.06.21. 18:36:21

@rrroka: Figyi, a napi jótéteménybe belefér... legalább ennyi sikerélménye hagy legyen, ha már érdemit nem tudott hozzászólni.
süti beállítások módosítása