Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Critical Mass után

2007. szeptember 22. 21:25 - regulat

Öt óra korcsolyacipőben. Félóra lábáztatás. Ez az autómentes napi CM végeredménye .

k2moto84_1.jpgVéget ért a csillagtúrával bővített Critical Mass. Közel harmincezer ember - az MTI híre szerint - vett részt rajta. Nem csak biciklivel.

2005 óta, ha tudok, elmegyek a kerékpáros felvonulásokra. Görkorcsolyával. Eddig akárhányszor mentem ilyen rendezvényre mindig voltak korisok, hol többen, hol kevesebben. Valahogy a szerveződés a koris körökben nem igazán megy. A gyorskorcsolyások és a hokisok egyesületekbe tömörülnek, azután vannak az agrós crewk, meg az utca. Sok - mondhatni - szakág, akik nem tartanak kapcsolatot egymással. Persze kezdeményezések mindig is voltak. Most éppen Budapesten a PEK viszi a prímet. PEK azaz Péntek Esti Korizás ez egy vegyes crew a Gödörnél. Jó csapat.

Most a PEK - Mulder szervezésével -  megpróbálta a CM-re igyekvő korisokat egy csapatba tömöríteni. Így a mostani rövidebb felvonulásra ők is csillagtúrát szerveztek a Gödörtől.

Negyed négykor mintegy 20-25 fővel indult a csapat a Pázmány sétányra. Érdekes, hogy ennyi koris mennyire meg tudja lepni a járókelőket. Tömegnek számítottunk? Lehet.

A vonulásnak ez a része nagyon jó volt. Hiába, ritkán gurulok csapatban.

A nagy vonulás a szokásos betegséggel indult, a massza összeállt. Eddigre voltunk vagy harmincöten. Gurulni csak az Attila utcától lehetett igazából. A csapat elkezdett szétszakadni. Mulder valahol útközben elveszett. Többen állították, hogy elrabolta egy UFO. Újra tömörülés a Nagymező utcában, de utána szabad volt a pálya a ligetig. Dicséretet érdemelnek a Lövölde tér útfelújítói. Kár, hogy ezt csak az autósok élvezik, nem mi.

Közben zene. Rádióból, kormányra akasztott cd-lejátszóból, telefonból, az utcára kiállított zongorából, színpadról. Jó volt együtt.

Ja, a ligetből még volt egy szabad menetem a Stadionokig. Szó szerint szabad. Lehetett menni.

Öt órán keresztül volt rajtam kori. Most Laár András örökbecsű slágerét hallgatom, adjatok nekem lábvizet.

Szerencsére a politika sikeresen elkerülte a menetet.

Na jó, az elején TomCat valamiért felmászott a Lánchíd szerkezetére, talán az zavarta, hogy a békés többség értelmes célért mozdulni is képes. Vagy csak jó helyről akarta nézni a menetet, ha már nem jött bringával. Azt ugyanis a múltkor földhöz csapták. Biztosan elromlott.*

Lassan azon veszem észre magam, hogy már abban is a provokációt keresem, ha a pólóboltos mondjuk vásárolni megy. Kezdek paranoiás lenni.

Jó lenne, ha mindenki tudomásul venné, hogy van békés többség, és van olyan cél, ami megmozdítja.

 

*Ezt a részt (09.24-én) töröltem, mert TomCat blogjából kiderült, hogy egyrészt csak fotózni akart, másrészt ő is beállt a masszába. Nem balhézni, csak tekerni....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr405627330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása