Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

CM felhívás - szolgálati közlemény

2008. február 16. 08:02 - regulat

CM (Critical Mass) szolgálati közlemény következik!

k2moto84.jpgLehet vitatkozni, hogy fontosak-e Budapestnek a kerékpárosok. (Mellesmeg szerintem a főváros szarik az alternatív közlekedőkre, mert külön-külön nem látszanak.)

Mindenesetre most újabb CM megmozdulás jön, a szmog ellen, Amit az alternatív közlekedők csak dohányzás és babfogyasztás útján szoktak növelni maximum.

Tehát vasárnap 14.00 Károly körút - Astória.

Természetesen én a nyolckerekűeket hívom. Görkorisok ott a helyünk.

És a felhívás:

 

FELHÍVÁS!

A szennyezett levegő elviselése már nem szükségszerű a nagyvárosokban sem. Világszerte számos város példája bizonyítja, hogy rövid idő alatt elfogadható költséggel hathatós intézkedéseket lehet hozni a levegőszennyezés csökkentésére. Követeljük, hogy a Fővárosi Önkormányzat is haladéktalanul tegye meg ezeket a lépéseket! Budapesten a határértéket meghaladó szennyezettségű időszakok hossza évről évre növekszik, vele együtt meredeken az áldozatok, és légúti betegségben szenvedők száma is, amit a főváros szinte tétlenül néz. Az adatok magukért beszélnek, szakértők, civil szervezetek sora tiltakozik, évente családok ezrei döntenek az agglomerációba menekülés mellett. A sajtó képviselői heti rendszerességgel teszik fel erre vonatkozó kérdéseiket a város vezetőinek, de konkrét intézkedések helyett a válasz legfeljebb kommunikáció.

Vasárnap sokan szeretnénk újra jelét adni, hogy a város lakóinak elege van a szennyezésből, különösen annak eltitkolásából, és a tétlenségből. A tavaly összefogott környezetvédő, és kerékpáros társadalmi szervezetek ezért újra demonstrációt szerveznek

vasárnap 14 órára a Károly körútra (az Astoriától a Városház térig).

Ha zavar a szmog, de költözés helyett változtatnál, most köztünk a helyed. Ha szerinted Budapest is képes követni az olasz, német, és más európai városok példáját, most mindenképpen gyere el, és minden létező fórumon igyekezz erre rávenni másokat is. Reményeink szerint többezren leszünk Ezúttal gyalogos tüntetés lesz, kimondottan a városháza előtti útszakaszon. Persze sokan érkezünk bringával is, de arra kérünk gyere előbb, lakatold le és gyalog induljunk kettőkor az Astoriától. Ha teheted, hozd a családodat, barátaidat, rokonaidat is.

Ez a város a tiéd! Ha most otthon ülsz, akkor lemondtál róla!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr45627437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása