Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Cigi, pia, sport

2009. szeptember 20. 15:17 - regulat

A Margitszigetre indultam volna. A klímáért. Csak azután közbejött valami… így maradt a pálya. Pedig jó lett volna egy – na jó, két kör – a szigeten. Egy görkorcsolyával, egy futva, elvégre a bokám már nem is érzi magát olyan szarul.

kapteren.jpgValahol abban bíztam, hogy ha van rajt meg cél, akkor simán lefutom azt a három kilométert, ami már kezd teherré válni, hogy nem megy. Nem nagy teher, de unalmas, hogy mindig feladom előtte.

Persze, hogy ma is feladtam.

Viszont ma valamiért felfigyeltem futás közben a kukák tartalmára…

Annak aránylag kicsi az esélye, hogy gyakorló kocsmatöltelékek zárják a szombatjukat a sportpályán. Viszont a kukákban elszórtan heverő vodkás üvegekből, és boros flakonokból arra lehet következtetni, hogy a sportoló ifjúság nem csak a kosarazással múlatja az időt. A „focizóna” melletti sörös dobozok az idősebb korosztály hétvégi jelenlétére utaltak, de a vodka és a „kannásbor” egyértelműen a környékbeli kamaszok jelenlétére utalnak. Na ja, bezárt a ZP, jön a helyi érdekű alkoholizálás. Gondolom, májra gyúrnak.

Szóval azon gondolkodtam, hogy ez most akkor banda, vagy csak amolyan alkalmi „ha már itt vagyunk, igyunk is” társaság. A legtöbb kölköt látásból ismerem.

Háát nem tételezném fel róluk.

Amolyan rendes kamaszoknak tűnnek, nem úgy, mint a közeli tér padjain bandázó két csapat. Azok legalább tényleg utcagyereknek tűnnek… de ezek? Ezek ide elméletileg sportolni járnak.

Nem tudom, hogy mit szólnának a szüleik, ha tudnák. Már, ha érdekli őket egyáltalán. Nem tudom, hogy én mit szólnék a szüleik helyében…

Hiszen először én is úgy tizenhat éves koromban ittam alkoholt. Mellesmeg a vidéki rokonok, hasonló korú csemetéje, akkor már évek óta lopta a bort a pincéből… És belátom akkor az, akárcsak a cigi jó ötletnek tűnt. Nagyfiúsnak.

És azóta sem lettem antialkoholista, bár nem vágyom a mesterséges kábulatra. Nem dob fel…. Meg a cigiről is le kéne szokni, hátha úgy menne a háromezer.

Na itt tartottam, amikor jött a nem megy tovább, természetesen háromezren innen.

2009. szeptember 20. vasárnap

táv: 2,73 km

idő: 00:16:52

átlagsebesség: 9,71 km/h

csúcssebesség:: 16,1 km/h

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr615627864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsalikom 2009.09.21. 22:23:19

ReTRo, Mit jelent a "már nem is érzi magát olyan szarul"? Nem adsz neki egy kis pihenőt?

76458 2009.09.21. 22:53:55

Már fásli nélkül is műkszik. Csak azt tudnám, hogy mibe rúgott bele a femin énem...
süti beállítások módosítása