Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Rambó 3.

2010. január 24. 21:43 - regulat

A reggeli mínusz hat fokban elkövetett trappolásomra Mjoci a Bébielefántoktól, csak annyit felelt, hogy „kemény vagy, mint a rambó3”. Majd folytatta, hogy csak úgy lightosan lefutja a dupláját.

kalenjikapteren.jpgNa ki a király?

Hát nem én.

Nézegetem az edzésonline napi bejegyzéseit, majd száznegyven trappolás, hogy más sportokkal ne is foglalkozzak. Olyan távokkal, amikkel úgy vagyok, mint Wágner úr a száz fonttal. Hogy is volt?

…Hurrá! Szóval húsz fontot kap az illető!.. Ne mondja azt, hogy százat! Maga rosszul hallotta! Annyi font csak számtanpéldában létezik! De húsz, az van, vagy huszonnégy is lehet! Annyit már láttam!...

Szóval húsz, harminc, sőt negyven kilométerek kerültek regisztrálásra.

Bátran kijelenthetem – Wágner úr után szabadon – hogy olyat már láttam, hogy valaki tíz kilométert futott. [Talán egyszer velem is elő fog fordulni.] Olyan is van, hogy az ember egyvágtában, akarom mondani egyvégtében megtesz húsz kilométert. Görkorcsolyával, vagy bringával, de nem futva. Az hülyeség. Legalábbis fagypont alatt. Maximum korcsolyával, vagy sílécen…

Félre a tréfát minden elismerésem az övék. Kicsit irigy is vagyok. Meg kicsit dátházs. Az utóbbi nem a futástól, hanem mert jó három fokkal később, azaz olyan mínusz három táján akadt egy félórányi dolgom a szabadbannak nevezhető melléképületben.

Qrva hideg volt. Nem mondom a reggeli mínuszok a futóruhán keresztül is belemartak a combizmomba, de az viselhető volt, viszont utána hiába volt három fokkal melegebb az csontig hatott.

Mindenesetre elgondolkodtam rajta, hogy nem kellene a nagy kék sportáruház ajánlatából a drágább termékekre váltanom, da akárhogy nézem a kalenji isolate 2000 és 4000 futónadrágok között a legjelentősebb különbség, hogy a 4000-es kényelmesebb. És drágább.

Jó sokat számít a komfort érzet, de azért egyelőre a háromszoros árat nem köhögöm ki érte. Majd, ha én is a tízen túliak társaságába tartozom. Az meg nem most lesz.

Ma reggel valahogy úgy éreztem, hogy a hét kilométeres távnál van a második üvegplafon. Az első három kilométernél volt. Bő egy hónap kellett, hogy áttörjem.

Azt hiszem ez sem lesz rövidebb.

De, ha már III. Rambó, akarom mondani Rambó3, akkor menni fog.

Tudom.

Csak most még annyira nem hiszem… talán, mert most még „kicsit” hideg van.

Szóval, hogy is volt az a mínusz hat?

2010. január 24. vasárnap

táv: 7,04 km

idő: 00:35:11

átlagsebesség: 12,01 km/h

csúcssebesség:: 17,4 km/h

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr505627944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

26114 2010.01.24. 22:16:25

Áh ne legyél ilyen kishitű! A 7 meg a 10 között nincs komoly különbség csak fejben. Ha egyszer kipróbálod meg fogod látni. 10 kili után meg a félmaraton már csak elhatározás kérdése :)

76458 2010.01.24. 22:22:09

Tudom. :)) De ez most üvegplafon, majd áttöröm! :))

45131 2010.01.25. 11:31:37

Ahogy a régi vicc is mondja: A 7 km-t az különbözteti meg a 10 km-től...aki akarja :-). Én kb. 5 hónapig próbálkoztam a Margit szigeten az 1 körrel (5 km), mire neki mertem vágni egyszer a 1,5 körnek (7,5 km). Aztán utána már csak 1-2 hónap kellett, hogy meglegyen a 2 kör. Néha az ember elfárad. Ilyenkor ne erőltesd. Aztán hirtelen sokkal jobban kezd majd menni. Ez ilyen. Ha 7 km, akkor 7. Próbálj arra edzeni, hogy stabilan menjen. Aztán ha ez már stabilan megvan, akkor már könnyű lesz a maradék 3. Én a maratonnal voltam így. Előtte már volt sok félmaraton. Aztán jött az elhatározás, de amikor egyszer a végső edzésen egybe lefutottam 36 km-t, még akkor sem tudtam elképzelni, hogy innen hogyan lehet még 6-ot futni? Aztán csak összejött :-). Hajrá :-).

76458 2010.01.25. 17:47:59

Kösz Vajdaur, dolgozom a projekten. :)
süti beállítások módosítása