Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Garancia, mert fáj...

2010. július 15. 19:58 - regulat

Felhívtam anyámat, hogy hátha ő mégiscsak tud valamit a garanciáról. Mert ugye ki más, ha még ő sem? Lerázott, hogy agyamra ment a hőség. Mondtam, hogy nem is, de nem érdekelte. Mármint, hogy nem is az agyamra ment a hőség, hanem más részeimre, amit kezdek egyre nehezebben viselni.

wink_2-crop.jpgEzért is próbálkoztam a garancia érvényesítésével, de mint említettem valami olyasmit mondott, hogy olyan hülye vagyok, hogy a garancia már valószínűleg egynapos koromban sem élt.

Most már tudom, hogy valami szekondhend bababoltban szedhetett össze. Na jó a hatvanas években ilyen volt az élet. Aki dolgozgatott, annak fizetgettek. Azt a pénz úgyis nehéz volt elkölteni.

Választék híján.

Engem így szedhetett össze.

Eszi, nem eszi, nem kap mást. Bár említette, hogy a kórházban rá akartak sózni valami vörös lurkót, de akkor már inkább én…

Most itt ülök bő negyven évvel később és kezdem felismerni a gyártási hibákat. Valami nem működik olajozottan. Recseg, meg ropog, ráadásul fáj is.

Eleinte félvállról vettem.

Ja, csak a bal vállam fájdogált, amíg be nem melegedett. Alapjáraton ezt akartam úgy három éve összetörni a Hungaroringen, ami nem sikerült, de maradandó élményt szerzett minden frontátvonulásra…

A kiegyenlítődés érdekében, vagy csak a vállamról akarta elterelni a figyelmet, a jobb könyököm is beszállt a játékba. Nem, nem tenisz könyök, hanem annál sokkalta előkelőbb. Golf. Mondta egy hozzáértő. Hát mi a franc vagyok én? Tiger Woods? Honnan a francból van nekem golfkönyököm, amikor még golfütőt sem láttam csak képen? Mondjuk olyan két éve volt a kezemben golf labda…

Ok mondok. Emelni, állva tömegközlekedni így nem túl jó, de kibírom.

Na ez hiba volt. A jobb oldalam ráerősített térd frontján, ami ugye a lépcsőn felfelé közlekedést erősen körülményessé teszi. Legyintenék, hogy na bumm, de uszkve tizennégy lépcsőfok alatt nem úszom meg a hazajutást… és a meleg tombol.

Ma reggelre mind a két bokám diszkrétnek egyáltalán nem mondható recsegésbe kezdett. Hirtelen azt hittem, hogy valami tréfás manó kivitte az ágyat az erdőbe. Csak az volt a furcsa, hogy a reccsenő gallyak nem szúrták a talpam.

Recseg, hát recseg – gondoltam. De azt már nem gondoltam, hogy abszolút lépcsőképtelenné válok.

Se fel – a térdem miatt – se le. Ezt már a bokámnak köszönhetően. Ráadásul dolgozni kell, tehát egy nyugdíjas rohamosztagos és a kis Bice-Bóca teljes mozgáskultúráját felvonultatva érkeztem a munkahelyemre. Az azért gáz volt, amikor a metrón valaki megjegyezte, hogy „Nohát, megint divat az electric-boogie…!”

Na ezek után hívtam fel anyámat, hogy mi is van a garanciával, de lehűtött… Most már az időjárással is tehetne valami hasonlót, mert holnap futni kéne.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr105627980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

134219 2010.07.15. 23:46:13

részvétem! de azért jól írtad meg, kicsit röhigcséltem, ha nem haragszol :)

76458 2010.07.16. 06:51:21

Szerintem, az egész nyavalygásos állapot vicces... de olyan jól esett nyavalyogni egyet. :))

bazsalikom 2010.07.20. 20:16:26

Jobban vagy már? Mi van a térdeddel és bokáddal? /A szöveg nekem is tetszett.:))/

76458 2010.07.22. 05:18:13

Kicsit jobb. A térdem sokkal... Hogy mennyire az majd szombaton kiderül Zalakaroson. Elméletileg másfél órán belül kéne lenyomnom a harminc kilométert. Meglátjuk. ;)

bazsalikom 2010.07.25. 21:36:58

Szia Alabárdos! Mi volt tegnap Zalakaroson? Jó volt az idő? Hogy mentél?

76458 2010.07.26. 05:17:30

Ez most a rövid verzió lesz. Az idővel szerencsém volt. A verseny alatt nem esett. Sajnos más koris nem jött el... így ellenfél nélkül futottam be. Egyéb iránt elég rossz időt mentem, mert eltévedtem... Pech.

bazsalikom 2010.07.26. 09:51:12

Elég érdekesen hangzik. :)) Jól gondolom, hogy írsz róla posztot?

76458 2010.07.27. 05:28:00

Lesz, persze, hogy lesz... Csak kicsit késik. Úgy szerdáig. :)
süti beállítások módosítása