Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Kori 2011-re

2011. január 02. 21:04 - regulat

Itt sem jártam lassan két hónapja. Közben azért történ ez meg az. Na nem igazán a mozgás frontján. Október óta az stabilan szünetel. Na jó volt egy kisebb kitérő, de arról inkább egy következő bejegyzésben.

m1002009.jpgA rendszeres futás hiányát érzem, nem is kicsit, de azzal a plusz öt kilóval, amit felszedtem, majd csak megbirkózom valahogy.

Igazából a nyár vége óta a legnagyobb problémám, hogy mi a bánatos franccal fogok én versenyezni a 2011-es évben?

Van ugye ez a válság, ami nem igazán tett jót a pénztárcámnak, és kéne egy jó korcsolya. Na nem valami komoly gyorskorcsolyára gondolok, hanem valamire a race és a fitness határán. Ezt a kategóriát hívják úgy a K2-nél, hogy x-training. Ez ugye magasabb szárú cipőt jelent és minimum kilencven millis kerekeket.

Az mondják (és ha ők a gyártók, akkor miért ne értenének hozzá), hogy ezeket a korcsolyákat leginkább hosszú távú utakra, versenyekre tervezték. Egy ilyen jól jönne a Tisza tó körül.

A 2010-es versenyt egy x-training kategóriába tolt fitness korival mentem végig. Azaz egy K2 Moto Speed 84 korira 90 mm-es kerekeket tettem. Szerencsére ezt a ’09-es Moto 84 ezt elbírta. Viszont a korival töltött másfél év egy kicsit sok(k) volt. Mármint a lábamnak.

Szóval az idei évre kell egy új kori.

Na jó csak kellett, mert az egyesület alapítványa volt oly kegyes hozzám, hogy az idei szereplésemet, vagy az augusztusi pályázatomat volt oly kegyes és némi támogatással honorálta. Majdnem egy kori árával.

Mondjuk az kicsit gáz volt, hogy mindezt a karácsonyi vásárlások kellős közepére időzítette. Na most december nem az a hónap, amikor a boltokban garmadával állnak a görkorcsolyák. Egy kicsit ijesztő volt, amikor rájöttem, hogy van két hetem vagy bukom a támogatást.

Szerencsém volt.

A Skateworldnél még akadt egy pont jó K2 Mach 100 még a 2009-es szériából. Nem mondom szerettem volna valami frissebb modellt, de ugye az ember gyereke örüljön annak, aminek lehet.

Van még az a takarós mondás is a nyújtózkodással…

Ez meg ugye egy frankó x-training korcsolya 90/100-as kerék szettel.

Jelezném is az időjárásfelelősnek, hogy bele kéne húzni abba a tavaszba, mert mennék korizni…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr415627991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása