Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Piac helyett

2009. szeptember 13. 14:29 - regulat

Heti két görkorcsolya, heti két futás. Ennyit terveztem. Hogy ebből mennyi sikerül, arra a múlt hét volt a jó példa, amikor a futás maradt el.

kapteren.jpgNa nem baj, a szombat reggelbe már belefért egy szolid kocogás. A másik alternatíva egy piaci teherhordó szakkör lett volna. Hát lehet azon csodálkozni, hogy inkább húsz perc futás, mint egy óra harc a piacon. Különben is van bennem valami, ami arra ingerli a nyuginéniket, és a nyugibácsikat, hogy az utánfutójukkal elgázoljanak, a kosaraikat a bordáim közé nyomják. Isten bizony a piac engem valamilyen gladiátorharcra emlékeztet, ahol a végén csak egy maradhat.

Tehát az önkínzásnak inkább a trappolós változatát választottam. A három kilométeres tervekről lemondtam. Megy, amennyi megy. Majd kialakul.

Rajtam kívül, csak a kerékpáros nő volt kint. Le a kalappal előtte. Szerintem simán lenyom vagy húsz kört a pályán. Én meg a magam tíz-tizenkét körébe is már bele akarok halni. Majd egyszer, ha nagy leszek… majd akkor nekem is menni fog.

Nézem a kényelmes egyenletes tempóját. Fáradságnak nyoma sincs. Pont befejezi a kört, amikor kiérek. Van vagy harminc méter előnyöm. Érzem, ma simán bírni fogom.

Ügetek előtte, vagy inkább mögötte. A negyedik kör végén ismét van harminc méter előnyöm. Lekőröztem.

Nem kapja el a versenyláz, csak nyomja egyenletesen a köröket. Azt már tudom, hogy minden valahanyadik kört lesétálja, csak azt nem tudom hanyadikat. Azt hiszem, legközelebb megkérdezem tőle. A nyolcadik körben szinte méterre ugyanott előzöm meg, csak mintha kissé jobban izzadnék… Mindegy ez már a kétharmad.

Mire a tüdőm is szúrni kezd – igaz csak egy kicsit – éppen sétál, így tíz kör alatt már hármat verek rá. Azután jön a térdem. Szerintem ez pszichoszomatikus… A tizenegyedik körben enyhén bicegek.

A tizenkettedikben, még megpróbálok két gyors egyenest. Hát gyors az nem lett, de tizenharmadik körre nem telik az erőmből. A víz ömlik a fejemből. Irány haza. Még egyszer visszanézek, a kerékpáros nő ugyanabban a tempóban rója a köröket.

A francba! Mennyit kell ehhez a pályán tölteni?

2009. szeptember 12. szombat

táv: 2,72 km

idő: 00:17:05

átlagsebesség: 9,55 km/h

csúcssebesség:: 12,4 km/h

Szólj hozzá!
Címkék: sport edzés futás

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr775627854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása