Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Megtört a jég

2009. október 03. 09:33 - regulat

Az utcáról valami vaddisznócsorda csörtetése hallatszik be. Iskolanap a Hősökben… Diák futóverseny. Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz, mert a forgalomirányítók, már a kereszteződésekben álltak, amikor a pályáról jöttem vissza. Megtört a jég.

kapteren.jpgMeg is ünnepeltem szalonnás tojásrántottával, mert ugye az egészséges életmód…

Reggel arra ébredtem, hogy ma megint futás. Közben kukanézegetés a sportpályán, hogy mit is isznak a mai fiatalok, ha jönnek a hűvös esték… Vodkát. Viszont kannás bornak nyomát sem láttam, ami azt jelenti, hogy az nem melegít, vagy rövidített idő alatt röviddel tudták le a pénteki alkoholizálást.

Szóval a reggel, meg a futás. Ez lesz a hetedik hét, amióta elkezdtem futni. A terv heti két alkalom volt – ez nagyjából sikerült – és az, hogy tavaszra eljutok egy tíz kilométeres távig. Az utóbbiról kiderült, hogy nem is olyan egyszerű, leragadtam a kettő és fél kilométer környékén. Valahol hátul eldöntöttem, hogy ez nem fog menni. Mindenesetre ez a kettő és fél jól esik, akkor meg miért ne…

Szóval ezen a gyönyörű napsütéses reggelen… …qrva hideg volt. Ahhoz képest, hogy pár hete még húsz fokokkal kezdődött a nap, a mai kilenc fok igenis qrva hideg. Az ujjatlan felső már kevés.

Minden a megszokott rendben. Trapp, trapp, trapp a pályáig. Ott egy ismeretlen versenyző. Vagy csak a téliesített verzióját nem ismertem fel valakinek.

A pályán körbe-körbe. A futó kolléga egy kör után megállt gimnasztikázni.

Tényleg semmi különös, leszámítva, hogy a pályát valami dög elaknásította, és a kutyaszart kell kerülgetni egy ponton. Persze jogos a kérdés, ha annyira zavar miért nem tüntettem el? Mert annyira nem zavart.

És ma valahogy a plusz egy kör belefért. Mindenféle halálközeli élmény nélkül. Csak úgy. Azután persze jött a most kell meghalnom, ha még egy kör…

De ez a plusz egy kör kellett ahhoz, hogy végre túljussak a három kilométeren. Mert végre sikerült. Megvan!

Öööö, akkor most talán el kellene jutni a 3,5-ig… az minimaraton, vagy maratonka, vagy mi.

2009. október 03. szombat

táv: 3,05 km

idő: 00:19:37

átlagsebesség: 9,33 km/h

csúcssebesség:: 16,2 km/h

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr435627873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása