Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Nem futok

2009. október 24. 11:44 - regulat

Most, hogy az idő járása miatt egyre kevesebb az esély a görkorcsolyázásra, marad a futás, meg az úszás. Azaz maradna.

cap_2007_1.jpgVan nekem egy mára nagykorú problémám. Bő tizennyolc évvel ezelőtt az Újhegyi uszodában összeszedtem egy hallójárat gyulladást. Nem a legkellemesebb büntetése a sorsnak. Viszont fogyókúrázásra igazán alkalmas.

Ráadásul megbízhatóan visszatér minden évben kétszer. Persze vannak jobb évek, amikor csak egyszer gyulladt be, sőt olyan is akadt már, hogy egy tejes évig megúsztam, de akkor, a következő évben – persze csak az egyensúly kedvéért – rögtön háromszor is begyulladt a fülem. Szóval makacs társ az ilyen.

És, hogy miért jó fogyókúrázásra?

Mert mindamellett, hogy mint minden gyulladás, rohadt egy közérzetet okoz, amellett még az állkapcsom is rohadtul fáj. Azaz csak pépeset tudok enni. Szóval fogyókúrásnak fogyókúrás baj, alkalmanként úgy három-öt kiló leadására alkalmas.

Ráadásul az évek múltán valami enyhe – na jó, egyre erősebb – ízületi fájdalom is csatlakozott a rágási problémákhoz.

Na most gyulladásban lévő szervezettel – legalábbis az álmoskönyv szerint – nem igazán célszerű rohangálni. Így kénytelen voltam a heti terveimből, úgy tíz és fél kilométert félretenni.

Bár azt mondta a doki, hogy maximum vasárnap, meg hogy esetleg, és különösen mértékkel…

De vissza az elejére.

Lefutottam a keddi adagot - és a derékfájást leszámítva – nem is olyan rossz eredménnyel. Aztán szerda reggel arra ébredtem, hogy valami szúr a bal fülemben. Volt némi basszus… Főként, hogy egy legalább két órás értekezlet várt rám. Ami kilenctől délután egyig tartott. A végére nem szúrt a fülem. Kezdett szétrobbanni a fájdalomtól. Irány az orvos, aki mindenféle gyógyszeres rongyot tömött a fülembe, és azóta minden reggel csík csere.

Még jó, hogy nem vagyok beszédhibás, mert azzal a szöveggel nyitni az ügyeleten, arra a kérdésre, hogy mi a problémája azt válaszolni, hogy „Cókolom, cak cík cere.”, nagyon gáz.

Lenne.

Mára már néha össze tudom zárni az állkapcsom…

Holnap talán futhatok is.

Majd meglátom…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr455627891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása