Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Újrakezdés

2010. február 14. 21:10 - regulat

Két hét kihagyás után ma...

kalenjikapteren.jpgNem, nem voltam beteg, és nem is untam bele a futásba. Egyszerűen más testtájékra edzettem. Leginkább az erőemelés című sport egy sajátos válfaját műveltem.

Első lépésként kis súlyokkal kezd az ember. Ezeket fel illetőleg leemeli, és nagyobb tömeget képez belőlük. Ezt nevezik dobozolási szakasznak. Ezt követően a dobozolással képezett nagyobb tömeget mozgatja meg a lakás egyik pontjáról a másikra. Ennek a műveletnek a célja kettős. Egyrészt erősíti a kar és a hát izmokat, másrészt szabad felületet képez újabb dobozok előállítására.

A dobozolást követően jön a második szakasz, amikor nagyobb fából épített készségeket, kisebb darabokra bont. Leginkább lapraszerelés néven ismert művelet, az erősítő (kar, hát…) hatását új izmokra is kifejti, leginkább az alkar tekintetében. Bár ez a hatás a csavarbehajtó nevű készség használata esetén elkerülhető.

Az így nyert kisebb darabokból csinos kis rakások – később nagyobb halmok – képezhetőek.

Na most, ha valaki azt hinné, hogy ebben kimerül a gyakorlatsor az téved.

A harmadik rész, amikor - némi segítséggel - a felhalmozott kupacokat egy a lakáson kívüli sík területre – talán platónak nevezném – halmozza, így képezvén egy önjáró kupacot. Ez a karon és háton kívül a lábakat is erősíti, mert a sors mindig úgy hozza, hogy a platónak nevezett sík terület valahogy húsz-harminc méterre helyezkedik el a lakásnak nevezett helytől.

A harmadik szakasz lezárása, vagy a inkább a negyedik szakasz? a lerakodás. Jobb esetben ilyenkor minden, amit eddig dobozoltunk, lapra szereltünk a helyére kerül. Jöhet a lazítás.

Mondom jobb esetben. Különben az eddig már jelentősen összekeveredett dolgok egy felismerhetetlen kavatyszt alkotnak egy másik lakás egy pontján, és kezdődik a kipakolás…

No ezt a sportot űztem az elmúlt két hétben. És még fogom is egy darabig… már ami a negyedik szakaszt illeti.

Mind emellé, a nyavalyás vénasszony, bizonyos Holle anyó, napokig csesztette a párnáit.

Én meg lapátoltam. Az indulási és az érkezési zónában egyaránt ezzel biztosítva a szállító jármű és a hurcolandó dolgok számára a „tiszta” terepet.

Szerdán vettem egy csuklóbandázst, mert kellett… Csoda, hogy nem futottam egy métert sem az elmúlt két hétben?

De ma megmutattam.

Hogy még valamennyire meg. Csak a pályáig tartó út lett a duplája, a szintemelkedés az ötszöröse. A pálya meg a vénasszonynak köszönhetően szar.

Mindegy, minden kezdet, és újrakezdés nehéz. Nem csak állítólag.

2010. február 14. vasárnap

táv: 7,48 km

idő: 00:39:47

átlagsebesség: 11,28 km/h

csúcssebesség:: 14,7 km/h

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr875627954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

64402 2010.02.15. 20:59:39

Csúcssebesség, 3 perc, dobozolás? Halmozott élvezetek az év eleji hajrában? Ennek még böjtje lesz meglásd! Haha!

76458 2010.02.15. 21:51:52

Van neki. Valami hűtőegység kell a tenyeremnek... valami barna... valami sör. :))

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2015.02.09. 10:38:26

Na, de a lényeget, hova költöztél?

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2015.02.09. 11:57:32

@Bozót: Akkor? Akkor éppen Rákoscsaba-Újtelepre. :)
süti beállítások módosítása