Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Újratöltve

2012. május 15. 21:31 - regulat

2012. tizenkilencedik hete

Újratöltve… Ennyi. Már, ha egy szóval akarnám összefoglalni a Tisza-tó utáni első trappolós hetet.

omni_10.JPGMondjuk a pulzusmérő óra újratöltésével kellett volna kezdenem ezt a hetet, de ahhoz meg ugye be köll caplatni a városba, és ehhez csütörtökig semmi kedvem sem volt.

Mondok magamnak, futni pulzusmérő nélkül is lehet, szaladgálok már annyi ideje, hogy ne csináljam ki fussam el magam. Már nem versenykörülmények között.

Keddre középtáv volt beütemezve, olyan tizenhat kilométer. Akklimatizálódni, az pont jó. Na, most nem tudom, hogy ki próbálta már a csak görkorcsolya után [esetemben ez mindössze két hét és kétszáz kilométer volt] a visszaállást a saját talpára, hát furcsa volt.

Qurvára lassuuuuú! Azt vártam, mikor suhan el mellettem egy csiga...

Tehát futócipő újratöltve.

Féltávig azt sem tudtam, hogy hol vagyok, a futásom sebességéből - mint az előbb céloztam rá - semmit nem éreztem. Pedig a görkorival csupán két perccel gyorsabbak a kilométerek. És az nem elég, hogy azt éreztem végig, hogy még hatos tempóval sem vánszorgok, a lábaim is olyan furcsán mozogtak, mintha a kerekeket akarnám előre tolni. Szerencsére én nem láttam magam. Meg más sem nagyon, mert eléggé kihalt volt a patakpart. Aki meg látott, az valószínűleg diszkréten röhögött csipőficamos mozgású futón. …vagy csak csodálta a hősiességemet, hogy ilyen betegség mellett is próbálok futni. Aztán csak összeszedtem magam, és az a qrva lassú tempó az bizony ötperces kilométereken belül volt.

Következmény: izomláz újratöltve.

Két hete azon nyavalyogtam, hogy a koritól a lovaglóizmom, meg a hátsó felem lázasodott be izomilag. Most a combom. De nem kispályás módon. Hiába nyújtás, hiába kence meg fice, ez bizony kitartott a hét végéig…

És közben eljött a csütörtök, amikor az órám is újra lett töltve.

polar_fs1.jpgNem tudom, hogy mondtam-e már, de egy Polar FS1-et használok, ami ugyan nem tud sokat… de a céljaimnak megfelel. Jó’van, tudom, hogy nem egy mai darab, de a kevés tudás, alacsony energiafogyasztással jár, úgyhogy a gyári batterkával bírta bő öt évig.

Szóval bebattyogtam Polárékhoz, hogy töltsenek bele ampert, azok meg majd összeszaladtak, hogy „Jóska gyeremá’! Beszarsz! Ilyet még nem láttál!”. Na, jó ilyen körítés nem volt, de erősen döbbenettel nézték az órát, meg azt technikailag lemaradt marhát, aki ilyet használ. Majdnem mentegetőzni kezdtem, hogy ez nem is az enyém… De amilyen ügyesen beszélek mellé, rögtön lebuktam volna. Hiába nekem már a puskázás sem ment a suliban…

k_h.jpgDe délután, már pulzusmérővel futottam. Kicsit lassabban, mint kedden, de határozottan jobban éreztem magam. Még a végén egy ötszáz méternyi tempó is belefért. Mondta is másnap a szomszéd, hogy leste ám a kerítés felett a kutyát, amelyik kergetett, de nem látta… biztos lemaradt.

Aztán szombaton jött a hosszú, azaz a húsz kilométer feletti. Abban bíztam, hogy a csütörtöki tempót bírom tartani végig, mert akkor már közelítem azt, ahogy a K&H-n futni szeretnék. Ott ugye az lesz az érdekes [ezt még sokszor el fogom mondani, mert állandóan ez jár a fejemben] az első hét kilométert meg kéne nyomni, mert a félmaraton mellé egy váltót is bevállaltam, ahol én lennék a kezdő ember.

Kerülő Pécel felé. Az első hét kilométer, az harminchárom perc. Ez egyrészt lassú – már a váltó szemszögéből, az enyémből nem – másrészt gyorsabb, mint amit egy félmaraton elején futni szoktam, úgyhogy a másrészt az egy olyan kérdést vetett fel, hogy egyáltalán végig tudom-e futni a további tizennégy kilométert. Lassabban, de tudtam. Olyan ötpercesekre jött ki az átlag, és még a pulzusom sem szállt el.

Szóval a lelkesedés is újratöltve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr534515253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása