Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Az ezer, meg a hegy

2013. június 30. 22:26 - regulat

Ezer kilométer… Van akinek sok, van akinek kevés. Nekem pont jó. Pont jó leírni, hogy az idén is meglett az ezredik kilométerem. Nem mondom, hogy nem zavar, hogy csak mostanra, pedig valójában nincs mi zavarjon.

1000.jpgFőleg most, hogy kicsit össze vagyok zavarodva. No igen, ott belül valami felborult. Hűtlen lettem a környék síkjaihoz, meg lapos emelkedőihez. megbabonázott a három há, a Hármashatárhegy.

Üldögéltem békésen az állóvizemben, róttam a kilométereket a megszokott utakon és akkor valami, azt kezdte mondogatni, hogy változás kell… Régóta figyelem, hogy a DK-team egy része rendszeresen feljár a Hármashatárhegyre úgynevezett panorámakört futni. Néha még el is játszottam a gondolattal, hogy menni kéne. De kényelmesebb volt az itthon, meg a door to door fíling.

Most meg hív… a hegy. Engem.

Zsizseg bennem, vagy mi a tökömet csinál. Húz, hogy nekem fel kell futni az adótornyokig, meg onnan le, meg megint fel, meg le, meg… Na, annyit nem bírok. Még!

De amikor felérek, az boldogság.

hhh.JPG

Pedig nem adja magát olcsón...

A Fenyőgyöngyétől bő három kilométer fel, bő kettő le, de az a felfelé vezető három… illetve csak az utolsó. Magához ölel, magához húz, mintha nem akarna elengedni. Visszafog. Lassításra kényszerít.

No igen, olykor-olykor belegyalogolok… és amikor végre felértem csak elheverednék.

A lefele útba meg beleloval, hogy gyorsabban, még… még gyorsabban. Alig bírom visszafogni magam.

Meg kell ezt (is) tanulni.

Összeszokni.

Hogy ne csak azt a pillanatot élvezzem. Ott. Fent. Hanem magába fogadjon az út, amit ad. Amit adni tud.

Tudtam, persze, hogy tudtam, hogy a bűvös ezret ma valahol a csúcs közelébe érem el. És menni alig tudtam, levegőt alig kaptam, vörös fejjel, zihálva... mégis elvarázsolt… a pillanat.

Az ember azt hinné, hogy ez az ezer kilométer nem nagy szám, volt már ilyen. Nem is egyszer. És mégis, mint egy hülyegyerek, vigyorogva ziháltam fel magam, és ha lett volna annyi levegő a tüdőmben, talán még Delhusa örökbecsűjére is rázendítek, hogy „…ahogy Te ölelsz, nem felejtem el…”, így csak a fejemben szólt.

És nem tudom, de tényleg, hogy ha már csak úgy, simán megkapom… akkor mi lesz? Remélem, sohasem válik a hegy állóvízzé.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr1005385277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2013.07.01. 05:09:22

Nyugtass meg, hogy időzített bejegyzés és nem most írtad :)

A terep maga szerintem sose válik "állóvízzé", de a megszokásból könnyen válik unalom. Talán hamarosan nálad is nagyobb, távoli hegyvidékek kerülnek a fókuszba és a HHH csak egy kedves haver lesz akivel jó összefutni néha, de nem vált ki nagy hatást.

Gratu az ezerhez!

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2013.07.01. 06:06:45

@Bozót: Mármint, hogy nem ma reggeli? Tényleg nem az, már tegnap este fent volt. :)

Nem tudom, hogy mit hoz a holnap, de úgy érzem, hogy a három há amolyan szerelem első látásra. Lehet, hogy lesznek célok és vágyak, fellángolások, de akkor majd ő lesz a megnyugtató biztonság, akiről tudom, hogy visszavár.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2013.07.01. 06:08:58

@6. alabardos: EO-n csak ma hajnaltól, ha nem tévedek :)

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2013.07.01. 06:14:47

@Bozót: Igen az EO-ra és a Futótársra csak ma tettem ki, a DK-ra meg az új rendszer miatt már nem kerül megosztásra.

Félreértés ne essék, ez nem beszólás volt a DK felé, mert ekkora taglétszámnál már kellett ez a változtatás, de ebben a rendszerben a magamfajta "arctalannak" nem sok hely akad.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2013.07.01. 06:19:16

@6. alabardos: Az "Edzések, élmények, stb" csoportban tökjól megfér sztem . Tedd be nyugodtan!

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2013.07.01. 06:22:24

@Bozót: Megnézem, hogy a "Hatodik Alabárdos" nevű felhasználó belefér-e a csoportba... :D

ubp 2013.07.13. 13:43:50

@6. alabardos: ez nagyon romantikus :)
Amit még próbálgathatsz, hogy más -más időben futod meg, pl. amikor kezd lemenni a nap vörösben és a reptérnél ellátsz jó messzire, na az elég giccses tud lenni. Mint egy "kicicomázott" nő :)

6. alabardos · http://hatodikalabardos.blog.hu 2013.07.14. 16:44:42

@ubp: Lesz még arra is példa... de most inkább az "az aki szép, az reggel is szép" élménynél maradok, mert nőben is az az igazi... ;)
süti beállítások módosítása