Katarzis nélkül

futás, teljesítménytúra, és a kezdetekben görkorcsolya

Bolondos január

2010. január 11. 22:21 - regulat

Na most, ha valaki azt mondja, hogy csak az április bolondos, már ami az időjárást illeti, azt lehet, hogy marhának nevezem, lehet, hogy leköpöm, sőt még a megrugdosását is fontolóra veszem.

kalenjikapteren.jpgPersze az utóbbiakat csak úgy gondolatban, Rejtő után szabadon.

Ma este végig pörgettem a kerekeket, mármint a kedvenc görkorcsolyámét. Elvégre holnap mégiscsak sztrájkolni fog a tömeg közlekedését biztosítók igen nagy tömege. Ez még akár érthető is lenne, ha az újkori sztrájktörténet nagyszerű hullámlovasa, nem feküdt volna rá a BKV-s sztrájk első hullámára.

De megtette. Nem is ő lenne, ha kihagyta volna…

Szóval átpörgettem a kerekeket. Sztrájk képes a kori. Nem ez lesz az első ilyen kalandja (volt már ilyen itt, meg itt).

Elkalandoztam, a bolondos januárnál tartottam.

Volt itt minden, ami egy jól sikerült szívrohamhoz kell. Kaptunk hideget, meleget.

Mert ugye tapostam ösvényt a hóba, akárcsak Micimackó. Már éppen élvezni kezdtem volna a hófehér futópályát, de leszakadt az ég. Ez persze pár napra elvette a kedvemet a futástól. Nem vagyok igazán jó mocsárjáró. Amikor a víz nagyjából elszivárgott – nem azt mondom, hogy jó lett a pálya, de elviselhetővé vált – ismét a futásé lett a főszerep.

Aztán megint jött a hó.

Meg nekem közbe, mármint egy-két dolog. Meg a hideg, meg a szél… Nem volt kedvem, időm, energiám futni. Közben ismét leesett a hó.

Sajnos esélyem sem volt elsőzni a hótaposásban. Amikor csütörtökön este végre kijutottam a pályára csinos kis ösvény várt a hómezőn. Ez azért megnyugtató, mert nem jó egyedül őrültnek lenni.

Meseország. Mármint a hófehér lepel, alig hatvan centis ösvénnyel körbe. Ráadásul halvány ködfátyol borítja az egészet. Derékig. Csak annyira halvány a fátyol, hogy sejtelmessé tegye az egészet. Csak az a letaposott ösvény… ahogy fárad az ember, úgy csúszik le, lép ki róla az ember. Mire befejeztem a körözést, már jutott hó a cipőmbe is. Három nap múlva éppen csak nem volt tavasz. Szerencsére a pénteki özönvíznek is alig volt nyoma, ráadásul mások már szerencsésen keményre tapostak egy ösvényt. Megúsztam a mocsarat.

Ma este mire a pályára értem fagyott. Kezdem megszeretni ezt az éppen fagyos időjárást. Amikor még nem túl kemény a pálya, de nem is lágy. Csak az orron keresztüli levegővételt kellene megszoknom. A második kilométer után nem igazán megy. Pedig a szájon át lélegzés mínuszban egyenes út a torok-, vagy tüdőgyulladáshoz. Az meg nem kéne.

Hát akkor a mai körök:

Ja, majd elfelejtettem, túl vagyok az első folyamatos hat kilométeren!

2010. január 11. hétfő

táv: 6,16 km

idő: 00:31:00

átlagsebesség: 11,92 km/h

csúcssebesség:: 14,9 km/h

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://withoutacatharsis.blog.hu/api/trackback/id/tr135627938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsalikom 2010.01.11. 23:02:32

Az első mondat után megijedtem, hogy elirigyelted Ubul stílusát. Esetleg egy kis vékony pamut sál az orrod-szád elé? Gratula az újabb kilométerhez!

monerd2 2010.01.11. 23:37:30

öö, a múltkor hmm néven írtam asszem. már nem tudom. :) de megint "beszólnék" :) a sál vagy a maszk lehetséges jó ötlet. bár nekem az nem kell mert én orron lélegezve futkározok. igaz nem is 5 perces kilométereket :) azt hagyom tavaszra :)))

76458 2010.01.12. 04:54:37

Bazsalikom, először is köszi, másodszor mint említettem volt rövidlátó vagyok, ami kocsmában, pálinkázás közben jól jöhet ugyan, de futáshoz néha rém kellemetlen. A sál, kendő és hasonló, ha a szám elé kerül kapásból a szemüvegem felé tereli a kifújt, zihált, stb....meleg levegőt, ami azonnali lecsapódásával átláthatatlanná teszi a szemüvegem... Marad az orron át lélegzés gyakorlása. :)) Ja és nem akarok stílust váltani, csak valamiért a Három testőr Afrikában járt a fejembe, amikor neki kezdtem. :))

76458 2010.01.12. 04:59:12

Monerd, aki ráadásul 2 [imádom a nickeket, főleg amiben szám is van, mert olyan rejtélyesek, de ezt nem beszólásnak szántam!] nem szóltál be. Minden jó tanácsot szívesen veszek. Szóval a maszkon érdemes gondolkodni, de az merre tereli azt a fránya párát? Mert, ha felfelé, akkor nem nyert...

bazsalikom 2010.01.12. 14:20:23

ReTRo, Este 11-kor, félálomban teljesen komolyan vettem az első mondatot. Én is rövidlátó vagyok, de még nem vettem észre, hogy ez kocsmázás, pálinkázás közben jól jöhet. :))

76458 2010.01.12. 17:07:26

pedig ott öröm igazán a rövidet látni, csak hozza ki valaki. :))

bazsalikom 2010.01.12. 19:59:57

Ez nagyon jó! :)))

76458 2010.01.12. 20:16:20

De csak, ha minőségi az a rövid... :))

bazsalikom 2010.01.13. 09:25:45

ReTRo, Csakis minőségi - hosszúból is. :))
süti beállítások módosítása